Gündem

Yangınla kül olan ormanlık alana önce otel yapıldı, sonra lüks villa inşa edildi!

Eski AKP'li vekil, yanan yerlerin imara açılmayacağını söylemişti

10 Şubat 2024 07:18

Muğla Milas’ta yanan ormanlık alana inşa edilen 3 lüks otel yapıldı. Oteller sonrası fidan dikilmesi gereken yerlere orman arazisi vasfını kaybettiği gerekçesiyle bu defa lüks villalar yapılmaya başlandı.

15 Temmuz 2007’de Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok oldu.

Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve eski AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, "Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Ancak yanan arazinin bir bölümü ranta açıldı. Bölgede 2012 yılında La Blanche Island, 2016’da Titanic Deluxe Bodrum ve 2018 yılında da Lujo Bodrum adlı lüks oteller açıldı.

Sözcü gazetesinin haberine göre; tapu kayıtlarında orman alanı olarak görünen 25 bin metrekarelik komşu Hazine arazisini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsis eden Lujo’nun sahibi Serkoç Otelcilik, turistik tesis görünümlü 28 villa inşa etmeye başladı.

Büyüklükleri 580 ile 680 metekare arasında değişen deniz manzaralı lüks konutlarda balkonda jakuzi ve güneş yatağı, Isıtılmış özel havuz, özel güneşlenme alanı yer alıyor.