Gündem

Yangını izlemek için sokağa çıkıp sigara içince, polis ceza kesti

02 Ocak 2021 10:04

Bursa’da bir apartman dairesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılırken, polisin uyarılarına karşın yangını seyretmekte direnen bir vatandaşa 3 bin 150 TL para cezası verildi.

Dün gece saat 21.00 sıralarında Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Güneştepe mahallesinde meydana geldi. Doğan G.’ye ait evin mutfak bölümünde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.

Alevlerin ve dumanların evi sarmasıyla durumu fark eden Doğan G. ve ailesi durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 3 itfaiye ekibi, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Yangın sebebiyle dumandan etkilenen 5 kişi, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Vatandaşlar izlemek için sokağa çıktı

Yangın sebebiyle onlarca meraklı vatandaş, kısıtlamaya aldırış etmeyerek sokağa çıktı. Polis ekipleri meraklı kalabalığı defalarca kez evlerine girmeleri konusunda ikaz etti. E.K. isimli maskesiz bir vatandaş da sigara içerek yangını seyredince polis ekipleri tarafından uyarıldı.

Ekiplerin uyarını dinlemeyen ve tartışan E.K.’ye "Sokağa çıkma kısıtlamasına uymamak" suçundan 3 bin 150 TL para cezası uygulandı. Bu anlar ise kameralar tarafından görüntülendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İHA)