Dünya

Yangın çıkan üniversiteyi ziyaret eden Boris Johnson'a 'geç kaldın' tepkisi

Üniversite içinde bir adam Johnson'a kapıyı göstererek "Defol buradan" dedi

18 Kasım 2019 13:56

Güney Yorkshire bölgesinde selden etkilenen köylülerden tepki çekmesinden birkaç gün sonra Britanya Başbakanı Boris Johnson bu kez de yangın faciası yaşayan Bolton’da “Defol git buradan” tepkisiyle karşılandı.

Bolton Üniversitesi'nde yangından etkilenen öğrencilere için bağışlanan giyim eşyası, gıda, ihtiyaç malzemeleri gibi ürünlerin dağıtımı sırasında üniversite binasında bulunan bir adam, çıkış kapısını işaret ederek Johnson’a Bizimle konuşma. Defol git buradan. Ne cüretle buraya bir gün geç gelebiliyorsun?” diye seslendi.

Johnson'ın adama yanıt vermekten kaçındığı ve öğrencilerle üniversite görevlilerinden oluşan bir grubun yanına doğru ilerlediği belirtildi.

Britanya'nın kuzeybatısındaki Bolton kentinde bulunan Bolton Üniversitesi’nde cuma gecesi öğrencilerin kaldığı yurt bölümünde çıkan yangın kısa sürede tüm katı kaplamıştı. Ciddi hasara yol açan yangında can kaybı yaşanmazken 220 kadar öğrenci tahliye edilmişti. Gece boyunca alevlerle mücadele eden itfaiyecilere bölge halkı da yardım etmişti.

Johnson geçen günlerde selden etkilenen Güney Yorkshire bölgesini olaydan 5 gün sonra ziyaret etmiş, bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanmıştı.