Gündem

Yahudileri ırkçı sözlerle hedef alan AKP'li meclis üyesi, "Hitler’i bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi

18 Ekim 2023 20:21

Atakum Belediye Meclisi üyesi Süleyman Sezen, Gazze'deki hastane saldırısına tepki gösterirken Yahudileri ırkçı ifadelerle hedef alarak, "‘Öldürmediğim her Yahudi için bana lanet okuyacaksınız’ diyen Hitler doğru demiş. Bir kez daha rahmetle anıyorum. Dünya, Yahudilerden temizlendikten sonra barışa, huzura kavuşacaktır" dedi.

Samsun'daki Atakum Belediyesi’nde AKP'li meclis üyesi Süleyman Sezen, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yapılan saldırıya tepki gösterirken, Adolf Hitler’e rahmet okudu.

Gazete Pencere'den Nazlıcan Ermiş'in haberine göre, Samsun Atakum Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı III. Oturumu bugün gerçekleşti. Toplantıda, dün akşam saatlerinde Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen hava saldırısı da gündeme geldi.

AKP'li Belediye Meclis üyesi Süleyman Sezen, saldırıya ilişkin konuşmasında, "Dün akşam Gazze’de yaşanan olaylar insanlık dışı. İsrail bir terör devletidir. Bunu dün akşam bir kez daha kadınları, çocukları ve Birleşmiş Milletler'in izniyle hastaneye sığınan insanları bombalayan katil, terör devleti İsrail’i kınayarak sözlerime başlamak istiyorum" dedi.

1933 ve 1945 yılları arasında Almanya'yı yöneten diktatör Adolf Hitler'i hatırlan Sezen, şunları söyledi:

"Bir şey daha söylemek istiyorum. Tarihte herkes ırkçı diye Hitler’e kızar. Ama Hitler’in bir sözü vardır, 'Öldürmediğim her Yahudi için bana lanet okuyacaksınız' demiş bir insan ve doğru sözler… Bugün dünyayı karıştıran Siyonist İsrail, Yahudi İsrail dünyayı karıştıran, her kötülüğün altından çıkan insanlar için Hitler’i bir kez daha rahmetle anıyorum ve İsrail'i kınıyorum. İnşallah en kısa zamanda bu terör devletinin sonu gelecek. Dünya, Yahudilerden temizlendikten sonra barışa, huzura kavuşacaktır."