Spor

Watford'un yıldızı Deeney antrenmanlara çıkmayı reddetti: Ailemi korumak, paradan daha önemli

19 Mayıs 2020 12:37

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford'da takım kaptanı Troy Deeney antrenmana çıkmayı reddetti.

Manchester City oyuncusu Raheem Sterling, Newcastle United'tan Danny Rose ve Watford'dan Troy Deeney de dahil olmak üzere bazı oyuncular futbola geri dönme konusunda endişelerini dile getirdi. Kulüpler antrenmanlara başlama adına yeşil ışık yakarken, Troy Deeney bu karara tepki gösterdi.

"Oğlumu tehlikeye atmayacağım"

5 aylık oğlunun nefes almakta problem yaşadığını belirten Deeney, "Bu hafta antrenmanlara başlayacağımız söylendi. Ben antrenmanlara katılmayacağımı kulübe ilettim. Bir kişinin bile koronavirüs taşıması benim o virüsü eve götürmeme yeterli olacak. Oğlumu tehlikeye atmayacağım. Benden bunu isteyemezler" dedi.

"Ailemi korumak, kazanacağım paradan daha önemli"

Alınan tedbirler konusunda antrenman sonrası tesislerde kıyafetlerini değiştiremeyeceklerini belirten 31 yaşındaki futbolcu, "Aynı kirli kıyafetlerle eve gideceğiz. Oğlumun ve eşimin olduğu eve belki de virüs bulaşmış olan kıyafetlerle gireceğim. Ailemi korumak, kazanacağım paradan daha önemli" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de Covid-19 salgını nedeniyle liglere 13 Mart'ta ara verilmişti. Ülkede futbol sezonunun devam edip etmeyeceği konusunda karar verilmesi beklenirken, oyuncular bireysel antrenmanlara başlamıştı.