Dünya

Washington DC üzerinde kovalamaca: ABD, savaş jetleri havalandırdı; yanıt vermeyen uçak sonunda Virginia'da düştü

05 Haziran 2023 07:27

T24 Dış Haberler

ABD'li yetkililer, kuleye yanıt vermeyen ve başkent Washington DC'nin hava sahasını ihlal eden bir hava aracına müdahale etmek için savaş jetleri havalandırdı. Kovalanan Cessna marka uçağın Virginia eyaletinin güneydoğusundaki dağlık bölgeye düştüğü belirtildi. 

CNN'in ismi paylaşılmayan kaynaklardan aktardığına göre, Cessna Citation uçağında dört kişi vardı. Polis, uçağın enkazında hayatta kalan kimseye rastlanmadığını bildirdi. 

Öte yandan uçağa müdahale için kaldırılan jetlerden birinin ses duvarını aşarak ses patlamasına sebep olması, başkent Washington DC'de kısa süreli paniğe neden oldu. Twitter'da birçok kişi, "Washington'da bir patlama sesi duyulduğuna dair" paylaşımda bulundu.

The Guardian'ın aktardığına göre, bir ABD'li yetkili, Cessna marka uçağın çakılmasına savaş jetlerinin sebep olmadığını ifade etti.

Kaza yapan uçak, Florida'da bir şirkte kayıtlı bulunuyordu. Şirketin yöneticisi John Rumpel, New York Times'a yaptığı açıklamada uçakta kızı, 2 yaşındaki torunu, onun bakıcısı ve pilotun olduğunu belirtti. 

Rumpel olayla ilgili pek bir bilgisi olmadığını, ancak ailesinin güvende olduğunu umduğunu söyledi. 

ABD ordusu, pilotla temas kurmaya çalıştıklarını ancak yanıt alamadıklarını bildirdi. Uçağın daha sonra Virginia'daki Washington Ulusal Ormanı'na düştüğü ifade edildi.