Dünya

Washington da Moskova da CNN'in "ABD'ye çalışan Rus casus" haberini yalanladı

CIA iddiaların "sahte ve tehlikeli" olduğunu ifade etti

10 Eylül 2019 14:48

T24 Dış haberler

ABD de Rusya da CNN'in ABD'ye çalışan bir Rus casusun 'güvenlik endişesiyle' geri çağrılması ile ilgili haberini yalanladı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Elena Krylova, makalede ABD'ye çalışan bir casus olduğu belirtilen Oleg Smoklenkov'un hiçbir zaman Rusya Devlet Başkanlığı Dairesi'ne çalışmadığını ifade etti. 

Beyaz Saray basın sözcüsü Stephanie Grisham ise yaptığı açıklamada, "Haber yanlış olmakla kalmıyor, insanların hayatını tehlikeye atma potansiyeli var" dedi. CIA deCIACIA. 

CNN'in iddiasına göre Smoklenkov isimli adam ABD tarafından Rusya'da "orta seviyede yetkiye sahip" bir görevliyken Washington ile anlaştı ve kısa süre içinde Rusya Devlet Başkanlığı Dairesi'nde görev alacak kadar yükseldi. Casusun uzun süre buradan ABD'ye bilgi taşıdığı iddia edildi. Jim Sciutto imzası taşıyan habere göre 2017'de ABD Başkanı Donald Trump'ın Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmelerde IŞİD'e karşı operasyonlara dair gizli bilgileri paylaşması sonucu, Kremlin'deki casusun ABD'ye getirilmesi kararı alındı.