Gündem

"Vur de vuralım" sloganına verdiği yanıtla gündem olan Bakan Akar’dan açıklama: Bu çarpıtmadır, gaflettir

17 Nisan 2023 13:42

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı bir etkinlikte "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına "Bekleyin, onun da zamanı gelecek" yanıtını verdi.  Akar eleştirilere ilişkin olarak, “Biz terörle mücadele dedikçe bu teröristlerin inlerine girdikçe başka yerlerden ses geliyor. İçeriden ses geliyor. Hayretle, üzüntüyle takip ediyoruz. Sözlerimden başka manalar çıkarmak iyi niyet değildir. Çarpıtmadır, gaflettir” açıklamasını yaptı.

Akar, Kayseri’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akar, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına "Bekleyin, onun da zamanı gelecek"  yanıtını tartışmalara neden olmasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"O günde yaptığımız konuşmayı hatırlarsanız güçlü ve büyük Türkiye’den bahsediyoruz. Türkiye’nin gelişiminden ve çalışmalarımızdan bahsediyoruz. Terörle mücadele konusunda Mehmetçik’in başarılarından bahsediyoruz. Bu çerçevede uluslararası tehdit ve tehlikelerden bahsediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan çalışmaları, verdiğimiz mücadeleyi anlatmaya çalışıyoruz. Gençler de burada slogan atıyorlar. Zaten konuşmamızın devamında da açık ve net bir şekilde görülüyor ki terörle mücadeleden bahsediyoruz.

Ülkemize, milletimize karşı yönelen tehdit ve tehlikelere karşı verdiğimiz mücadeleyi anlatıyoruz. Konumuzun bu olduğu açık ve net. Biz terörle mücadele dedikçe sadece bugün için değil geçmişte buna benzer olayları yaşadık. Teröristlerin inlerine girdikçe, barınaklarını, sığınaklarını başlarına yıktıkça başka yerlerden ses geliyor. Gerçekten bunları hayretle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Maalesef bu konuda bazı kişiler, bazı noktalarda bir gaflet var.

Gençlerimizin sloganlarından verdiğimiz cevaplardan başka manalar çıkarmak iyi niyetle açıklanamaz. Başı ve sonuna bakıldığında çok açık ve net şekilde bakıldığında görülmektedir. Bu bir gaflettir, bu bir çarpıtmadır, yanılmadır."

TIKLAYIN |  Milli Savunma Bakanı Akar, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına böyle karşılık verdi: Bekleyin, onun da zamanı gelecek!