Spor

Volkan Demirel'den Beşiktaş ve Atletico Madrid'e teşekkür

"Hatay'a gittiğimde tanıdığım 100 insan varsa 50'sini kaybettim"

13 Nisan 2023 08:35

Kahramanmaraş merkezli bir çok ili etkileyen deprem felaketini Hatay'da yaşayan Volkan Demirel, afetzedelere yardım için oynanan Beşiktaş-Atletico Madrid maçının ardından konuştu. Tecrübeli teknik adam, iki takıma da bu anlamlı karşılaşma için teşekkür ederken dikkat çeken sözler kullandı.

Beşiktaş ile Atletico Madrid, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler nedeniyle özel maç oynadı. Tüm gelirlerinin depremden etkilenen 11 ile gönderileceği karşılaşmayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı. Depremi Hatay'da yaşayan ve sonrasında adeta şehrin sesi olarak taraflı tarafsız herkesin sesi olan Volkan Demirel de mücadele için Vodafone Park'taydı. Karşılaşmanın ardından konuşan genç hoca, Atletico Madrid ve Beşiktaş'a bu anlamlı maç için teşekkür etti.

Anlamlı maçı Beşiktaş kazandı

Beşiktaş, tüm geliri depremzedelere bağışlanacak olan maçta İspanyol devi Atletico Madrid'i konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan anlamlı maçta Beşiktaş rakibini 2-0 yenmeyi başardı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Gedson Fernandes ve 88. dakikada Kevin N'Koudou kaydetti. Karşılaşmanın bilet satışından elde edilen gelirin tamamı deprem bölgelerine gönderilecek.

"Olay daha farklı boyutta"

Hâlâ çok üzgün olduğunu kaydeden Demirel, "Çok zor zaman geçirdik, hala geçirmeye devam ediyoruz. Yaşadıklarımı dün gibi hatırlıyorum. Tekrarlanmamasını diliyorum. Deprem bölgesi için yapılması gereken o kadar çok şey var ki... Televizyondan bakınca olay daha farklı boyutta. İnsanların neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek için, orada zaman geçirip yaşamak gerekiyor" dedi.

"Hatay'daki insanlara değerli hissettirmemiz lazım"

Felaketin boyutunu bir kez daha anlatmaya çalışan Demirel, şöyle konuştu:

"Şu an yapılacak en güzel şey, yan yana durup Hatay'daki insanlara değerli hissettirmek. Ben oraya her gittiğimde insanlar umutlanıyor. Hatay'a gittiğimde tanıdığım 100 insan varsa 50'sini kaybettim .

Volkan Demirel son olarak şunları söyledi:

Benim görevim futbol. Futbolla oradaki insanların yanında olmaya çalışacağım. Ben ekrana çıkıp insanların acılarını hatırlamasını istemiyorum. Bugün de burada bir futbol organizasyonu olduğu için konuşuyorum." (Milliyet)