Spor

Vincenzo Montella, Galler maçı öncesi açıklamalarda bulundu: Geleceğe odaklanmamız gerekiyor

05 Eylül 2024 22:05

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında bugün deplasmanda Galler ile karşı karşıya gelecek.

Maç öncesinde teknik direktör Vincenzo Montella ve Çağlar Söyüncü basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella'nın açıklamaları şöyle:

"Bu tarz maçları bazen kestiremiyorsunuz"

"Gerçekten böyle bir turnuva geçirdiğimiz için gururluyum. Son maçta hayalimizi durdurmak zorunda kaldık. Tüm futbolcularıma teşekkür ederim. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra sevgi yağmuruna tutuldum. Tanıdığım insanları geçtim, İtalya'da tanımadığım insanlar bile bizi destekledi. Şimdi yeni bir yolculuğa başlıyoruz. Eylül ayı çok kritik bir aydır futbolcular için. Fiziksel ve zihinsel olarak oyuncular daha yorgun olur. Galler takımının çoğu oyuncusu Premier Lig'de oynuyor. Yeni bir hocaları var. Bizim kontrol ettiğimiz detaylar var. Bu tarz maçları bazen kestiremiyorsunuz."

"2 hata elenmemize neden oldu"

"Çok güzel duygular yaşadığımız bir Avrupa Şampiyonu oldu. Birden çok duyguyu yaşadık ama son maçımızda iki tane net hata vardı. O hatalardan bir tanesi verilmeyen kırmızı kart ve 2. golde yapılan faul. Onlar olmasa belki daha farklı olurdu. Ben geldiğim günden beri 16 basamak yükseldik. Futbolda geçmiş diye bir şey yok. Geleceğe odaklanmamız gerekiyor. Ben genel olarak oyun prensiplerinin üzerinde durmayı seviyorum. Kadromdaki futbolcuların en iyisini seçiyorum. Gelecek zamanda bütün futbolcuları değerlendirmemiz gerekiyor."

"Bizim ligimizde futbol çok fazla duraksıyor"

"Biraz zamana ihtiyacımız var. Bizim ligimizde futbol çok fazla duraksıyor. Tempoyu yakalayamıyoruz. Bence bunu geliştirmeliyiz. Bazı takımlarımız Avrupa'da oynuyor. Umarım sonuna kadar giderler. Onların orada devam etmesi milli takım için de iyi. Ben korkan bir tip değilim. Gençleri hemen takıma monte eden biriyim. Bu durumlarda gelebilecek fırsatları geri tepmiyoruz. Hollanda maçında rakip oyuncuların istatistiklerine baktığınızda Şampiyonlar Ligi'nde başrolde oynamışlardı."

Çağlar Söyüncü'nün açıklamaları şöyle:

"Tekrardan burada olduğum için çok mutluyum"

"Tekrardan burada olduğum için çok mutluyum. Şampiyonada takımımız tüm ülkemizi gururlandırdı. Takım arkadaşlarımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum. Şimdi yeni hedeflerimiz var. A Ligi'ne yükselmek istiyoruz. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Yeni hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğiz."

"Dünya Kupası için elimizden geleni yapacağız"

"Son turnuvada taraftarımızın ne kadar istekli olduğunu gördük. Dünya Kupası'na uzun süredir gidemiyoruz. İnşallah bu jenerasyonla oraya gitmek en büyük hedefimiz. Dünya Kupası için elimizden geleni yapacağız. Yarından itibaren her şeyimizi vermeye hazırız."

Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler'in adaylıkları

Hakan Çalhanoğlu'nun Ballon d'Or, Arda Güler'in Kopa Trophy'ye adaylığı hakkında konuşan Çağlar Söyüncü, "Herkes gibi biz de çok mutlu olduk. Hakan Çalhanoğlu uzun yıllardır ülkemizi temsil ediyor. Hakan Ballon d'Or'a aday oldu. En az onun kadar sevindim. Arda Güler de inşallah sakatlık yaşamadan en iyisini verir ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eder. Onlar adına mutluyuz." dedi.