Spor

Vincenzo Montella, A Milli Takım tarihine geçti!

16 Ekim 2023 00:12

Türkiye, tarihinde 6’ncı kez Avrupa Şampiyonası biletini alırken ilk kez yabancı bir teknik direktörle bu başarıyı elde etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, bu başarısıyla tarihe geçti.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne Alman teknik adam Stefan Kuntz ile başlayan milliler, gruptaki 5’inci maçın ardından yol ayrımına gitmiş ve İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile sözleşme imzalamıştı. 49 yaşındaki Montella, milli takımın tarihindeki 21’inci yabancı teknik direktörü olmuştu.

Montella, Ay-yıldızlı ekibin başında aldığı Hırvatistan ve Letonya galibiyetleriyle millileri 14 Haziran – 14 Temmuz tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’e götürerek tarihi bir başarının altına imza attı.

Letonya’yı iç sahada ilk kez mağlup ettik

A Milli Futbol Takımı, Letonya’yı iç sahada ilk kez mağlup etme başarısı gösterdi. Daha önce Letonya ile iç sahada 4 maça çıkan milliler, bu maçların hepsinde sahadan beraberlikle ayrılmıştı.

Deplasmanda rakibiyle oynadığı 5 maçın 3’ünü kazanıp, 1’er kez de sahadan beraberlik ve mağlubiyetle ayrılan ay-yıldızlılar, iç sahada rakibini ilk kez mağlup etti. Milliler ayrıca Letonya’ya karşı en farklı galibiyetini de elde etmiş oldu.