Dünya

"Vilnius, Avrupa'nın g-noktası: Kimse nerede olduğunu bilmiyor, bulduğunuzda ise akıllara ziyandır" sloganı şehrin kaderini değiştirdi

07 Kasım 2019 10:54

T24 Dış haberler

Litvanya'nın başkenti Vilnius için geçen sene başlattığı tartışmalı reklam kampanyası, şehre gelen turist sayısını arttırdı. Kampanyanın sloganı, "Vilnius, Avrupa'nın g-noktası: Kimse nerede olduğunu bilmiyor, ancak bulduğunuzda akıllara ziyandır" reklamcılık dünyasında en çok konuşulanlar arasına girmişti.

CNN International'a konuşan Vilnius Turist Kurulu Inga Romanovskienè, projenin tepkilere rağmen başarılı olduğunu ve aldıkları riske değdiğini söyledi. Vilnius'a geçen seneye kıyaslar yüzde 12.5 daha fazla turist gitti. Reklamların özellikle kullanıldığı Almanya'dan Vilnius'a yüzde 37.8 daha fazla turist, Britanya'dan ise yüzde 20.5 daha fazla turist gitti.

Romanovskienè, "Amacımız daha fazla genç ve meraklı gezginin buraya gelmesini sağlamaktı dedi ve projenin amacıyla ilgili olarak da, "Vilnius çok tanınan bir şehir değil, ancak insanlar burayı keşfettiklerinde iyi zaman geçiriyorlar" ifadelerini kullandı. 

Kampanya, Uluslararası Seyahat ve Turizm Ödülleri'nde en iyi "istikamet kampanyası" seçildi ve bu hafta Londra'daki Dünya Seyahat Sektörü organizasyonunda ödüle layık görüldü.