Dünya

Venezuela liderliğini istiyordu; paramiliter çete liderleriyle fotoğrafı çıktı

Guaido fotoğraftaki insanları tanımadığını belirtirken konu ile ilgili soruşturma başlatıldı

14 Eylül 2019 14:13

T24 Dış haberler

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden ve orduya darbe çağrısında bulunan eski Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido'nun uyuşturucu ticareti yapan bir çetenin liderleriyle fotoğrafları ortaya çıktı. 

Reuters'ın aktardığına göre Venezuela İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada, "Bu iki adam Rastrojos isimli, Kolombiyalı bir paramiliter çetenin liderleri" dedi. Reverol resimlerin kanıt olarak savcılığa gönderileceğini de ifade etti. Venezuela Savcılığı konu ile ilgili soruşturma başlattı.

Guaido dün yaptığı açıklamada fotoğraftakileri tanımadığını, Kolombiya sınırını gizlice geçtikten sonra resimdeki kişilerin kendisiyle fotoğraf çektirmek istediğini belirtti. Guaido, "Fotoğraf çektirmek için suç sicillerini incelemedik" dedi. 

Kolombiya polisi fotoğraftaki adamların eski paramiliterlerden oluşan ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan Rastrojos çetesinin liderleri olduğunu doğruladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro fotoğrafların dev bir skandalın ve "Guaido'nun uyuşturucu kaçakçılarıyla kurduğu yasa dışı ittifakın" kanıtı olduğunu söyledi.