Gündem

Vedat Milor: Michelin yıldızı denince aklıma ilk gelen isim...

"Bence birkaç gün içinde açıklanacak Michelin listesi için de en iddialı adaylarımızdan biri o"

08 Ekim 2022 08:51

Gastronomi yazarı Vedat Milor, Michelin yıldızı denince aklına ilk gelen isimlerden birinin Fatih Tutak’ın TURK lokantası olduğunu söyledi.

Milor, “Şef Fatih Tutak’ın Bomonti’deki lokantası TURK, yemek deneyimini daha katmanlı hale getirmeyi başaran bir menüye sahip. Bence birkaç gün içinde açıklanacak Michelin listesi için de en iddialı adaylarımızdan biri o... Tattıklarım arasındaki kabuğu yenir midye dolması, mangalda içi sulu kalarak pişip üzerinde balığın ciğeriyle servis edilen levrek ve çılbır yorumu da bunun birer ispatı…” değerlendirmelerini aktardı.

11 Ekim’de Michelin Rehberi’nin İstanbul’da beğendiği lokantaları ilan edeceğini hatırlatan Milor, “Aklıma ilk gelen isimlerden biri Fatih Tutak’ın TURK lokantası olur” diye yazdı.

Milor, “Geçen ay burada yediğim yemek, daha önceki olumlu izlenimimi iyice pekiştirdi. Lokantanın kapasitesi 50 kişi ama mutfakta 10-15 aşçı çalışıyor. Ayrıca personel de çok iyi eğitilmiş. Bize servis yapan Özkan (Sercan Vatansever) Bey kibarlığının ötesinde yemekler konusunda bilgiliydi” izlenimini aktardı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.