Gündem

Vatandaşlar istedi, il müftülüğü sabah ezanını erken okuma kararı aldı

Manisa İl Müftülüğü sabah ezanını 15 Kasım'dan 1 Mart 2022 tarihine kadar imsak vaktinde okuma kararı aldı.

10 Kasım 2021 14:04

Manisa Müftülüğü, kış aylarında mesai saatlerine yetişme sorunundan dolayı vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine sabah ezanının okunma vaktinde değişikliğe gitti. İl Müftülüğü sabah ezanını 15 Kasım'dan 1 Mart 2022 tarihine kadar imsak vaktinde okuma kararı aldı.

Türkiye’de kış aylarında daha önce başta İstanbul olmak üzere bazı illerde uygulanmaya başlanan sabah ezanının imsak vaktinde okunması kararı Manisa’da da uygulamaya geçiyor. Sanayinin yoğun olduğu ve erken saatlerde mesai telaşının yaşandığı Manisa'da vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Manisa İl Müftülüğü de sabah ezanının 15 Kasım 2021 tarihinden 1 Mart 2022 tarihine kadar imsak vaktinin girmesiyle birlikte okunacağını açıkladı. Yapılan açıklamada ayrıca camilerde sabah namazının farzının ezandan yarım saat sonra kılınacağı bildirildi.

İl Müftüsü Mustafa Soykök, sabah ezanı saatinde Manisa'da ilk kez yeni bir uygulamaya başlanacağını açıkladı.

 Müftü Soykök açıklamasını şöyle devam etti: “Manisa’mızda kış aylarının gelişiyle birlikte yoğun bir talep oluştu. Daha önceki uygulamamızda sabah ezanı güneşin doğuşundan bir saat önce okunuyor, güneşin doğuşundan yarım saat önce de tüm camilerimizde sabah namazını kılmaya başlıyorduk. Ancak kış aylarının gelişiyle birlikte, sanayi şehri olan ve çok yoğun bir mesainin yaşandığı bir şehirde yaşıyoruz. Vatandaşlarımız yoğun bir şekilde sabah namazının daha erken kılınması, mesaiye yetişme açısından daha erken kılınma imkanı olup olmadığını bize ilettiler. Bu noktada yeni bir uygulamayı başlatmış olacağız. 15 Kasım 2021-1 Mart 2022 tarihleri arasında takvimde imsak vakti olarak geçen zamanda sabah ezanları okunacak. İmsak vaktinden sabah ezanından yarım saat sonra da camilerimizde cemaatle birlikte sabah namazının farzı kılınmaya başlayacak. Bu şekilde bir uygulama ile mesaiye yetişme zorluğu yaşayan vatandaşlarımıza bir kolaylık sunmuş olacağız. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. Bu uygulama Manisa il genelinde bütün ilçelerimizde geçerli bir uygulama olacak. Benzer uygulama farklı illerde de yapılıyor.” (İHA)