Yaşam

Van-Hakkâri karayoluna çığ düştü

Mahsur kalan 15 kişi kurtarıldı

25 Mart 2019 16:29

Van- Hakkâri karayolunun 90'ıncı kilometresinde çığ düştü. Yolda mahsur kalan 15 kişi ekipler tarafından kurtarılarak ambulanslarla Van'daki hastanelere sevk edildi. 60'ıncı kilometrede trafiğe kapatılan karayolundan araç geçişlerine ise izin verilmiyor

Van- Hakkâri karayolu üzerinde bulunan, yaklaşık 3 bin rakımlı Güzeldere mevkiinde çığ düştüğü ve altında araçların kaldığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, jandarma ve AFAD ekibi sevk edildi. Karayolu, 60'ıncı kilometreden itibaren trafiğe kapatıldı.




Ekipler önce çığ düşen bölgede mahsur kalan araçlardaki kişileri kurtardı. Soğuktan etkilenen, aralarında kadın ve çocukların da olduğu kişiler, hemen ambulansa alınıp, Van'a sevk edildi. Ekipler, ardından 1'i otomobil, diğeri minibüs, 2 aracın düşen çığla birlikte, şarampole savrulduğunu belirledi. Yaklaşık 50 metre savrularak devrilen 2 araçtakiler de ekipler tarafından kurtarıldı. Soğuktan etkilenen ve bazıları yaralanan bu kişiler de araçların bulunduğu bölgedeki ambulanslara alındıktan sonra, Van'daki hastanelere sevk edildi.

Yetkililer toplam 15 kişinin Van'a ulaştırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Ekipler yaptıkları araştırmada bölgede başka kimsenin kalmadığını belirledi.

Bölgedeki kar yağışı ve tipi devam ederken, ekiplerin irili ufaklı çığların düştüğü bölgedeki yolu açma çalışmaları ise aralıksız sürüyor. 60'ıncı kilometrede trafiğe kapatılan karayolundan araç geçişlerine ise izin verilmiyor. (DHA)