Gündem

Van'daki mazbata protestoları sırasında tutuklanan Muhammed Orhan tahliye edildi

"Mazbata, bizim için bir irade sembolüydü ve biz de irademiz için direndik"

17 Nisan 2024 08:33

Van'da mazbata krizi protestoları sırasında tutuklanan ve gözaltına alındığı sırada gülümsemesiyle dikkat çeken 18 yaşındaki Muhammed Orhan, avukatlarının itirazı üzerine tahliye edildi.

Van'da, seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan yerine AKP adayı Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi nedeniyle çıkan protestolar sırasında gözaltına alınıp tutuklanan Muhammed Orhan, tahliye edildi. Van Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen tahliye kararıyla serbest bırakılan Orhan, Van T Tipi Cezaevi çıkışında ailesi, avukatları ve DEM Partililer tarafından karşılandı.

"Gülüşüm asla solmayacak"

Cezaevi çıkışında SerhatNews'e konuşan Muhammed Orhan, moralinin ve gülüşünün hiç solmayacağını belirtti. Orhan, "Gözaltına alındığımda ve tutuklandığımda bile moralim yüksekti çünkü haklı olduğumu biliyordum. Bu, haklı bir direnişti ve sonunda haklarımıza ulaştık. Mazbata, bizim için bir irade sembolüydü ve biz de irademiz için direndik. Buradan, bize ve direnişimize destek olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum," dedi.

Eşbaşkanlar ziyaret etti

Van Belediyesi eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, tahliye edilen Muhammed Orhan ve ailesini ziyaret etti. Zeydan, Orhan ile çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından "Tu bi xêr hatî - Hoş geldin" notuyla paylaştı ve ekledi: "Hukuksuz bir şekilde tutuklanan tüm kardeşlerimiz ailelerine kavuşmalı, bu adaletsizlik derhal son bulmalıdır."