Spor

Van Bronckhorst'un sözleşme detayları belli oldu

07 Haziran 2024 12:10

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'un siyah beyazlı takımla anlaşma sürecinde yaşananlarla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilen Giovanni van Bronckhorst transferinin perde arkasında neler yaşandığı ortaya çıktı. İşte Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Fernando Santos'tan önce de gündeme gelen ancak ekibini toparlayamadığı için anlaşma sağlanamayan Hollandalı teknik adamın, siyah beyazlı kulüple anlaşma sürecinde yaşananlar:

1- 49 yaşındaki teknik adam ile 30 Aralık 2023'te başlayan iletişim bir daha hiç kopmadı. Fernando Santos takımın başına geçse de Hollandalı çalıştırıcı siyah beyazlıları yakından takip etti. Fernando Santos'un ayrılığından sonra Başkan Hasan Arat ile Giovanni van Brockhorst zaman zaman konuşmalar gerçekleştirdi.

2- Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmasının ardından Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'a tebrik mesajı gönderdi.

3- Sezonun sona ermesiyle birlikte birçok teknik adam gündeme geldi. Ancak geçtiğimiz hafta başkan Arat, Giovanni van Bronckhorst ile bir görüşme daha yaptı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda takıma dair düşünceleri, istekleri ve talepleri sorulan deneyimli hoca, "Ben transferde isim vermem, ihtiyacı belirlerim. Siz listeleri oluşturursunuz üzerine çalışırız" dedi. Maaş konusunda da hiç pazarlık etmeden Beşiktaş'ın kendisine sunduğu 2+1 yıllık kontrat ve 1.4 milyon Euro yıllık ücreti kabul etti.

4- Ola Gunnar Solskjaer, Beşiktaş'tan yıllık 3.2 milyon Euro istedi, gelmeye hazır olsa da talepleri fazla bulundu. Slaven Bilic ismi ise çok fazla karşılık bulmadı. Başkan Hasan Arat en doğru tercihin Giovanni van Bronckhorst olacağına karar verdi.

5- Siyah-beyazlı kulüp dışında 4-5 farklı ülkeden teklifler vardı Giovanni Van Bronckhorst'a. Hatta eski kulübü Feyenoord, Arne Slot'un Liverpool'a gidişiyle birlikte yeniden van Bronchorst'u takımın başına geçirmeyi düşünüyordu. Ancak deneyimli hoca yeni bir meydan okuma isteyerek 6 aydır üzerine çalıştığı Beşiktaş'a hoca olmayı arzu etti.