Kültür-Sanat

Valiliğin yürüyüş için pazar yerini gösterdiği Kadıköy Tiyatroları Plarformu: Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde toplanıyoruz

İstanbul Valiliği, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü yürüyüşünü yasaklamıştı

27 Mart 2019 11:03

Kadıköy Tiyatroları Plarformu’nun, son üç yıldır Kadıköy Belediyesi ile birlikte Dünya Tiyatro Günü için düzenlediği yürüyüşün yasaklandığı bilgisinin platform üyelerine valilikçe sözlü olarak iletmesinin ardından bugün, Kadıköy Tiyatroları Plarformu'nun resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla, "Bugün saat 12:00’da tüm tiyatroseverleri ve meslektaşlarımızı basın açıklamamıza bekliyoruz" denildi.

Kadıköy Tiyatroları Plarformu, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplanarak, saat 12:30'da basın açıklaması yapmak üzere Süreyya Operası'nın önüne geçileceğini duyurdu. Oyuncular Sendikası tarafından da açıklama yapılacağı belirtilen etkinliğin 14:30'da Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde Kolektif İstanbul Grubu'nun vereceği konserler devam edeceği aktarıldı.

TIKLAYIN - Tiyatrocular Dünya Tiyatrolar Günü'nde yürümek istedi, valilik pazar yerini adres gösterdi

Sanatçılar'dan Dünya Tiyatro Günü için video

Öte yandan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü için aralarında Tilbe Saran, Barış Atay, Genco Erkal, Şevket Çoruh, Fırat Tanış, Beyti Engin, Mert Fırat, Sevinç Erbulak, Selçuk Yöntem'in de bulunduğu pek çok sanatçı, Tiyatro Yönetmeni Ariane Mnouchkine'in 2005 Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisi'ni okudu. Gazete Müstehak imzalı videoda sanatçılar, "İmdat! Tiyatro, yetiş imdadıma! Çirkinliğin boyunduruğu altındayım, güzelliğin galip girmesini sağla. Nefretle kuşatıldım, sevginin tüm gücünü ver bana...." dedi.

Bu yıl Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi'ni Prof. Dr. Hülya Nutku kaleme aldı 

Ayrıca 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi bu yıl Prof. Dr. Hülya Nutku tarafından kaleme alındı. "Yönetici erkin, sanat üzerindeki baskısı da bu sanatın yapıcı gücünün hissedildiği süreçten bu yana ağırlığını hissettirmektedir" denilen bildiride, Muhsin Ertuğrul'un, “Fırın açmayan ülkede insanlar aç kalır, ölür ama tiyatro açmayan bir ülkede insanlar ruhen aç kalır, birbirini öldürür" sözleri hatırlatıldı.

TIKLAYIN - 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi bu yıl Prof. Dr. Hülya Nutku tarafından kaleme alındı