Gündem

Vali Yerlikaya: Adalar'daki İSPARK'ın kapasitesi 700 ancak mevcut at sayısı 2 binin üzerinde

"Büyükada'daki atların yarısından fazları kaçak ahırlarda, hijyen koşullarından yoksun ölüm ile burun buruna yaşıyor"

21 Aralık 2019 10:25

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Büyükada'da Ruam hastalığı sonucu 81 atın öldürülmesinin ardından ne gibi düzenlemeler yapılacağını İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Büyükada Belediye Başkanı Erdem Gül'e sordu.

Vali Yerlikaya faytonların kaldırılması için doğru bir zamanlama olduğunu söyledi Adalar'da 230'dan fazla faytonun olduğunu söyleyen Yerlikaya, İSPARK'ın yalnızca 700 atı barındırabilecek ahır kapasitesine sahip olduğunu ancak Adalar'da 2 binin üzerinde at olduğunu söyledi. Yerlikaya'nın aktardığı bilgileri doğrultusunda Alçı, "Yani atların yarısından fazları kaçak ahırlarda, hijyen koşullarından yoksun ölüm ile burun buruna yaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Alçı, faytonların üç ay süreyle kaldırılmasının doğuracağı ulaşım ihtiyacının nasıl karşılanacağını da Belediye Başkanı Erdem Gül'ê sordu. Alçı'nın aktardığına göre Gül, "Bugün yani cumartesi ve pazar gelecek yeni bir araç yok. Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi bir ya da birkaç elektrikli araç verecekmiş. Büyük olasılıkla bunlar 12 ila 14 kişilik araçlar olacak" açıklamasında bulundu.

Söz konusu araçlar için ücretin ise henüz belirlenmediğini ifade eden Gül, “Biz faytonların yarattığı sorunları çözmek için zaten Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışıyoruz Nagehan Hanım. Bu sistem sürdürülebilir değil. Bu fayton düzenini değiştirmek zaten şart" diye konuştu.

Nagehan Alçı'nın, "İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Habertürk'e konuştu" başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın.