Gündem

Uyuyan eski eşinin üstüne kaynar su döktü, "artçı sarsıntıdan oldu" dedi!

Savaş Altun çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

24 Şubat 2023 11:09

Hatay'da depremi yaşayan 25 yaşındaki Alev Altun, daha güvenli olduğu gerekçesiyle iki çocuğuyla eski eşinin evine sığındı. Savaş Altun, Alev Altun'un uyuduğu sırada üzerine kaynar su döktü. İfadesinde kaynar suyun artçı depremler nedeniyle döküldüğünü ileri süren Savaş Altun, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Avcılar köyünde yaşayan 25 yaşındaki Alev Altun, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 9 yıllık evliliğini 9 ay önce bitirdi. Altun, 4 ve 2 yaşında iki çocuğuyla Hatay'da depremi yaşadı.

Evi ağır hasarlı hale gelince çocuklarıyla kız kardeşinin yanına yerleşti. Kuveyt'te berber olarak çalışan 37 yaşındaki eski eşi Savaş Altun da deprem nedeniyle Türkiye'ye döndü. Eski eşi Alev Altun'a, "Barışalım, bizim ev hasar almadı, çocuklarımızla yaşayalım" dedi.

Zor durumda olduğu için barışmayı kabul edip, eski eşinin evine yerleşen Alev Altun, 19 Şubat gecesi korkunç bir acıyla uyandı. Üzerine sıcak su döken eski eşi Savaş Altun, "Dua et seni öldürmedim" dedikten sonra, çocuklarını ve cüzdanındaki 3 bin TL parayı da alıp kaçtı. Acılar içinde annesinin evine yürüyerek giden Alev Altun, komşuları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Çocukları ablasına bırakarak kaçmaya çalışan Savaş Altun, polisin çalışmasıyla gözaltına alındı. İfadesinde, artçı sarsıntı nedeniyle eski eşinin üzerine sıcak su döküldüğünü ileri süren Savaş Altun, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Çocuklar ise Alev Altun'un annesine teslim edildi.

Hastane yatağında vücudunda oluşan birinci derece yanıklarla acı içinde yardım isteyen Alev Altun, "Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Çocuklarımla bir başıma kaldım. Lütfen yardım edin, çok çaresizim" dedi.

"Bilerek üstüme döktü"

Eski eşinin amcasının oğlu olduğunu da ifade eden Altun, şikayetçi olduğunu belirterek, "O dehşetten sonra annemlere gitmeye çalışırken, komşumuzu arkamdan göndermiş, 'benden şikayetçi olmasın' demiş. Şu an çok kötüyüm, ağrılarım var. Adalet istiyorum, hak yerini bulsun. İfadesinde, 'Artçı depremler nedeniyle üstüne kaynar su döküldü' demiş, suçunu inkâr ediyor. Tencereyi elinde gördüm, bilerek üstüme döktü. Lütfen sesimi duyun, çok çaresizim. Evsizim çocuklarımla bir başıma kaldım. Tek isteğim sesimin duyulması" ifadelerini kullandı.

"Sarsıntıyla üzerine döküldü"

Savaş Altun'un ise ifadesinde, "Deprem sırasında soba sallanıyordu. Elimde havluyla sobanın bacasını tuttum. Soba devrilecekti. Sobanın üzerindeki tencere sarsıntıyla üzerine döküldü çünkü sobanın dibindeydi. Hastaneye götürmek istedim ama 'çocukların başında dur' dedi evden çıktı" dediği öğrenildi.(DHA)