Gündem

Uysal "Soyadlarına bakıldığında AK Parti'ye oy verdikleri kolayca tespit edilebilen seçmenlerin kaydı düşürülmüş" sözlerine 'açıklık' getirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı süren, soyisimleri derken aileleri kastettiğini söyledi

14 Nisan 2019 11:46

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı süren ve 31 Mart seçimlerinde AKP’nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olan Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'deki sahte seçmen iddiasıyla ilgili olarak söylediği “Soyadlarına bakıldığında AK Parti'ye oy verdikleri kolayca tespit edilebilen seçmenlerin kaydı düşürülmüş” sözlerine 'açıklık' getirdi. Uysal,  soyisimle aileleri kastettiğini söyledi.

den tespit yapılarak derken; soy ismi bakılarak değil ailelere bakılarak. Yani AK Parti’ye yakın isimler, AK Parti’ye oy verme ihtimali olan insan" demek istediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı süren Uysal, 10 Nisan'da yaptığı basın toplantısında, Büyükçekmece'deki sahte seçmen iddiasıyla ilgili olarak “Soyadlarına bakıldığında AK Parti'ye oy verdikleri kolayca tespit edilebilen 3092 seçmenin kaydı düşürülmüş” demişti. Uysal'ın bu sözleri sosyal medyada gündem olmuştu. 

Uysal, haber7.com'da katıldığı programda bu sözlerine 'açıklık' getirdi. Uysal, soyisimden bir insanın hangi partili olduğunun nasıl tespit edileceğini şöyle açıkladı:

"Aile büyüğü üyedir, ailenin diğer fertleri de ona bakar nereye oy vereceğin bellidir. AK Parti mahallede seçim irtibat bürosu tutar. Seçim irtibat bürosuna veren ilgilenen o konuda yardımcı olan ailedir, bilinir ki AK Parti’ye verir. Mahalle teşkilatlarında birebir koşturan eden emek çeken insanlardır ki AK Parti’ye oy verdiği belli olur.

Birde Büyükçekmece’yi İstanbul’un diğer merkez ilçelerdeki gibi düşünmemek gerekiyor. 5 ayrı beldeden birleşen bir ilçe. Tepecik belde belediyesi dediğimiz zaman hâlâ o beldelerin  mahalle kültürü devam ediyor. Kim kimdir herkes bilir. Bu şekilde baktığımız zaman. Ben tabii soyisimden tespit yapılarak derken; soyisme bakılarak değil ailelere bakılarak. Yani AK Parti’ye yakın isimler, AK Parti’ye oy verme ihtimali olan insan."