Gündem

Uykusuz dergisinden Sisi ile görüşen Erdoğan'a gönderme

22 Kasım 2022 19:41

Haftalık mizah ve karikatür dergisi Uykusuz, bu haftaki kapağında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'da el sıkışmasına yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilecek resepsiyona katıldı. Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaştı.

Türkiye-Mısır ilişkileri, 2013’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu. Erdoğan ile Sisi arasındaki bu tokalaşma, Müslüman Kardeşler iktidarına yapılan darbeden 9 yıl sonra iki ülke arasındaki en üst düzey temas oldu. Erdoğan daha önce Sisi'yi 'Katil' ve 'Darbeci' gibi sert ifadelerle hedef almıştı.

Uykusuz dergisi Erdoğan'a gönderme yaptı 

Haftalık yayınlanan Uykusuz dergisi, Erdoğan- Sisi görüşmesine, "Tayyip Erdoğan, "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam sözleriyle hedef aldığı Sisi ile Katar'da el sıkıştı" notunu düşerek göndermede bulundu. 

Karikatürde Erdoğan'ın trafik levhası olarak 'u dönüşü' yaptığı görünüyor. 

İşte derginin bu haftaki kapağı: