Dünya

Üstsüz Vladimir 2010'larda kaldı, 2020'de duvarları takım elbiseli Putin süsleyecek

Kremlin onaylı 'Putin takvimleri'nde yeni dönem

30 Kasım 2019 12:12

T24 Dış haberler

Son yıllarda Rusya'da bir klasik haline gelen Kremlin onaylı "Vladimir Putin takvimleri"nde bu sene alışılan resimler yerine Rusya liderinin dünya sahnesindeki fotoğraflarına yer verildi.

Her sene dünya basınında geniş yer bulan takvimlerde bu sene Putin'in üstsüz, silah tuttuğu veya sevimli hayvanlarla çekildiği fotoğrafları yer almıyor. Bunun yerine takvimlerde genel olarak Putin'in dünya liderleriyle çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.

Takvimlerde Putin'in şık takım elbiselerle ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman gibi isimlerle fotoğrafları görüşüyor.

Washington Post'un aktardığına göre takvimler, Kremlin'in Putin'in imajını halka yansıtmak için kullandığı yöntemlerden biri. Gazetede Putin'in geçen senelerde "fit, güçlü ama halkın içinde bir lider" olarak gösterilmeye çalışılırken, bu sene "dünya lideri" imajının empoze edilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Moscow Times, takvimlerdeki değişikliklerle ilgili olarak, "Çıplak göğüslerin modası geçti, şimdi devlet adamlığı moda" yazdı.

Takvimin en az altı farklı versiyonu çıkarıldı. Putin'in dünya liderleriyle resimlerine ağırlık verilen takvimlerde Rus liderin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çekilmiş bir resmine yer verilmedi. Takvimler içinde, Putin'in hayvan sevgisine ayrılmış özel bir versiyon olması dikkati çekti.