Kültür-Sanat

Usta oyuncu Erdoğan Sıcak son yolculuğuna uğurlandı: Beni gülerek hatırlayın...

Bir süredir KOAH tedavisi gören Sıcak, 79 yaşındaydı

14 Şubat 2019 18:23

Bir süredir KOAH tedavisi gören ve geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan ve 79 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Erdoğan Sıcak son yolculuğuna uğurlandı.
 
Sıcak, için ilk tören kurucusu olduğu Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nde düzenlendi.
 
Sıcak’ın cenazesi daha sonra cenaze namazı için Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi. Sıcak’ın cenazesine yakınları ve sevenleri katılırken cenaze törenine sanat dünyasından birkaç isim dışında gelenin olmaması dikkat çekti. Sıcak’ın cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından Yedikule Mezarlığı’na götürüldü.

Usta oyuncu Erdoğan Sıcak’a vefasızlık
 

“36 yıl aynı tiyatroda sahneyi paylaştık”

Sıcak’ın çok önemli bir isim olduğunu ve kendisiyle yıllarını sahnede geçirdiğini ifade eden usta oyuncu Selahattin Taşdöğen, “Yapacak bir şey yok tabi ki üzüntülü bir gün, beklemediğimiz bir anda gelişen bir şey. Benim için çok önemli bir insandı, 36 yıl aynı tiyatroda sahneyi paylaştık. Hep iyi günlerimiz oldu, hiç kötü günümüz olmadı. Kendisi İstanbul Efendisi diye tabir ettiğimiz kişiler vardır. Son örneklerinden bir tanesiydi. Geçen hafta Yalçın Menteş, ondan önce Ayşen Gruda azaldık kısmet böyleymiş, mekanı cennet olsun” dedi.
Usta oyuncu Erdoğan Sıcak’a vefasızlıkKızı Tutam Sıcak “ Babamızı kaybettiğimiz için üzgünüm. Babam 'beni gülümseyerek uğurlamalarını istiyorum' demişti. Bizlerde kendisini gülümseyerek uğurlamaya alışıyoruz” dedi.

 

 

Usta oyuncu Erdoğan Sıcak’a vefasızlık
 

Tiyatro oyuncusu Yasemin Yalçın ise, "Hiç beklemediğimiz bir zamanda oldu. Oyunumuza hayırlı olsuna gelmişti. Provalarımızı izlemişti. Şoka girdik. Ayakta dimdik duran biriydi. Hastalığı falan yoktu. Gerçekten bizde abandone olduk. Nur içinde yatsın. Hiçbir şey yok şu andan itibaren, çok üzgünüz" diye konuştu.