Gündem

Ümraniye'deki Kuran kursunda cinsel istismar davası: “Çocuğuma da şikâyetçilere de inanmıyorum”

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 10 Aralık tarihine erteledi.

27 Eylül 2019 15:45

İstanbul Ümraniye’deki ruhsatsız Kuran kursunda çok sayıda çocuğu istismar ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan  kurs sorumlusu Ömer Işıktekin ve eğitmenler Hacı Serkan Bektaş ile Tarık Bektaş hakkındaki 2. duruşma görüldü. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor dosyaya girdi. Raporda mağdur çocuk H.R.Ö.’nün ruh sağlığının bozulduğu, travma içerisinde olduğu belirtildi. H.R.Ö. ve M.E.Ö’nün babası Ertan Ö. ise “Çocuğuma da şikâyetçilere de inanmıyorum” dedi. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 10 Aralık tarihine erteledi.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar cezaevinden getirilirken, şikâyetçiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Baronun müdahillik talebi kabul edildi

Duruşmaya CHP Ümraniye İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nden avukatlarda katıldı. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi de davaya müdahil olmak için dilekçe sundu. Mahkeme heyeti baronun müdahillik talebini kabul etti.

Mahkeme başkanı Kuran kursunda kalan mağdur çocuk H.R.Ö.’ün ve ağabeyi M.E.Ö.’ün yaşadıklarından dolayı psikolojik durumunun incelenmesi için ATK’ya gönderildiklerini ve ATK raporunun dosyaya geldiğini söyledi. Raporda H.R.Ö.’nün ruh sağlığının bozulduğu, travma içerisinde olduğu, M.E.Ö.’ün ise savunmacı beyanlarda bulunduğu bu nedenle herhangi bir tespit yapılamadığı belirtildi.

Mağdur çocuklar H.R.Ö. ve M.E.Ö. babası Ertan Ö. tanık olarak dinlendi. Çocuklarının kendisine kursta yaşananlarla ilgili herhangi bir bilgi vermediğini söyleyen Ertan Ö., “Çocuklarım kursa istekli gidiyordu. H. bir iki kez canım sıkılıyor kursa gitmek istemiyorum’ dedi. Ben de bu durumu çocuk tepkisi olarak düşündüm. Benim çocuğum hocalarla alakalı şeyler neden söylediğini bilmiyorum. Ben her iki çoçuğumun da arkasındayım” dedi.

"Oğlum yalan söylüyor"

Olayın ortaya çıktığı gün eşinin ağabeyinin kendisini aradığını belirten Ertan Ö., “Karakola geldiğimde oğlum ve diğerlerinin içeride olduğunu gördüm. Komiser bana, ‘şüphelileri tanıyor musunuz’ diye sordu. Ben de, hocam olduklarını belirttim. ‘Herhangi bir yalanını gördünüz mü’ diye sordular. ‘Hayır görmedim’ dedim. ‘Ömer Işıktekin oğlunuza cinsel istismarda bulunmuş’ dediler. Ben de ‘hayır yalandır’ dedim. Benim oğlum yalan söylüyor. Oğlum kurstan iki sene önce ayrılmıştı. Oğlum kurstan ayrıldıktan sonra liseyi dışarıdan okusun diye yazdırdım. Hafta sonu okula götürüp, getiriyordum. 1 sene sonra sınavlar geldi. Öğrendim ki hiç okula gitmemiş. Oğlum bu konuda bana yalan söylediği için diğer konuda da yalan söylediğini düşündüm” diye konuştu.

Mağdur Y.İ.A’nın babası Engin A.’nın kendisinden ve kurs hocalarından para almak için böyle bir olay ortaya attığını söyleyen Ertan Ö., “Engin A. rant elde etmek istiyor” dedi.

Mahkeme başkanı “Engin A. sizden herhangi para ya da başka bir şey istedi mi?” diye sordu. Ertan Ö. ise bu kez Engin A’nın kursla ilgili problemleri, görüş ayrılıkları olduğunu bu nedenle istismar olayını ortaya attıklarını öne sürdü.

Mahkeme başkanı, “Oğlunuzun anlattıkları çok vahim” dedi. Bu kez Ertan Ö., “Engin A. oğlumu içirmiş, oğlum alkollüyken anlattıklarını ses kaydına almış” diye konuştu. Mahkeme başkanı ise bu kez, “Çocuğunuz yaşadıklarını anlatmış. Onu hiç dinlediniz mi?” dedi. Ertan Ö. ise, “Hayır dinlemedim” diyerek cevap verdi.

"Çocuğuma da şikâyetçilere de inanmıyorum"

“Çocuğuma da şikayetçilere de inanmıyorum” diyen Ertan Ö., “Olan olaylar bana anlatıldı. İnanmadım. Bu işi sizin adaletinize bırakıyorum. Şikayetçiyim ya da değilim diyemiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 10 Aralık tarihine erteledi.