Gündem

Üsküdar'daki bir taşınmaz bedelsiz olarak 49 yıllığına Bilal Erdoğan'ın başkan vekilliği yaptığı vakfa verildi

Vakfın ilk kurucuları arasında Turgut Özal ve Korkut Özal da yer alıyor

13 Şubat 2019 09:21

Üsküdar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkan vekilliği yaptığı İlim Yayma Vakfı’na Bulgurlu Mahallesi’nde bir taşınmazı 49 yıl süreyle bedelsiz olarak verdi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, mülkiyeti ilçe belediyesine ait arazinin  planlarda çocuk bahçesi olarak görüldüğünü söyleyen Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Nezih Küçükerden, “Bir yeşil alanı daha yok ettiler” dedi.

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nin 4 Şubat’ta yapılan oturumuna tartışma yaratacak bir önerge teklifi geldi. Teklifte 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu’nun maddeleri anımsatılarak özetle Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflara 49 yıllığına bedelsiz taşınmaz verilebileceği belirtildi. İlim Yayma Vakfı’nın yazısına da yer verilen teklifte mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait Bulgurlu Mahallesi’nde taşınmazın eğitim hizmetlerinden de bulunmak üzere vakfa 49 yıl süreli bedelsiz olarak verilmesi için yetki istendi. Teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

CHP’li Meclis üyesi Nezih Küçükerden, "Teklif meclise son anda alelacele getirildi. Aslında burası planlarda çocuk bahçesi olarak görünüyor. Yani bir yeşil alanı daha yok edip vakfa verdiler” dedi.