Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'li Koca'nın Medipol Hastanesi inşaatını mühürledi: MEB derslik yapacağını söylemişti, rapor aksini gösterdi

11 Ekim 2024 13:50

T24 Haber Merkezi

AKP'den CHP'ye geçen Üsküdar Belediyesi, AKP'li eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurduğu Medipol Hastanesi inşaatını mühürledi. Arazinin 1994'te bir vatandaş tarafından okul yapılması için bağışlandığı ortaya çıktı. 

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nin, önceki Sağlık Bakanı AKP’li Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’nin inşaatını mühürledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tarafından Medipol Üniversitesi için imar planı hazırlanmıştı. Bakanlık, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’nin hemen yanında yer alan 4 bin 164 metrekarelik alanı konut alanı ve ortaöğretim tesisleri alanı statüsünden “yükseköğretim tesisi alanına” dönüştürmüştü.

İmar planı raporunda plan değişikliğinin Medipol Üniversitesi için yapıldığı belirtildi. Alanın yapılaşma koşulu ise zemin+5 kat olarak belirlendi. İstanbul 12. İdare Mahkemesi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başvurusuyla, 31 Ocak 2024’te imar planlarının iptaline karar verdi.

 Şimdi de inşaatın CHP’li Üsküdar Belediyesi tarafından durdurulduğu ve mühürlendiği öğrenildi. Üsküdar Belediyesi yetkilileri de olayı doğruladı.

Okul yapılsın diye bağışlandı amacına uygun kullanılmadı

Arazi daha önce tartışmalara neden olmuştu. Emre Özipek isimli bir yurttaş, Medipol’ün otopark olarak kullandığı alanın babası tarafından okul yapılması için kamuya bağışlandığını belirterek dava açmıştı.

MEB, derslik yapılacak dedi yapmadı!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü arsanın Henza Akın Çolakoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesi olarak kullanıldığını, ayrıca arsaya 32 derslikli bir ek bina yapılacağını iddia ederek davanın reddini istedi. Dava kapsamında bir inşaat mühendisiyle bir hukukçu tarafından arazide keşif yapılarak bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün beyanının gerçeği yansıtmadığı, arsanın Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanıldığı vurgulandı.

Söz konusu inşaata ilişkin inceleme sürüyor.



"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'