Gündem

Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş: Sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artıracağız

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, sokak hayvanlarına yönelik projelerini anlattı

03 Ağustos 2024 14:02

CHP'li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, sokak hayvanlarına yönelik yeni projelerini açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaştığı video ile projelerini anlatan Dedetaş, “Sevgili Üsküdarlılar, Hiçbir canlının hayatına son vermeden sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek ve komşularımızın huzurunu sağlamak mümkün” ifadelerini kullandı.

"Sahiplendirme kampanyası başlatıyoruz"

Üsküdar’da yeni projeleri hayata geçirdiklerini paylaşan Dedetaş, çalışmalarını şöyle sıraladı: "Güçlü bir sahiplendirme kampanyası başlatıyoruz. Belediye bünyesindeki aşılama, bakım, rehabilitasyon, tedavi ve kısırlaştırma çalışmalarını güçlendiriyoruz. Üsküdar’da yaygın bir kısırlaştırma seferberliği başlatıyoruz. Bahçelievler ve Bulgurlu mahallemizde iki yeni klinik açıyoruz."

"Çip uygulamasına geçiyoruz"

Sokak hayvanları için çip uygulamasına geçeceklerini duyuran Dedetaş, "Yeni bir rehabilitasyon merkezi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Geçici hayvan bakım merkezimizi yeniliyoruz. Muhtarlıklara mama dağıtımına başladık. Pati parklar açıyoruz. Pati dostu gönüllü çalışması başlatıyoruz. Sokak hayvanları için çip uygulamasına geçiyoruz” ifadelerini kullandı.