Gündem

Uşak’ta tekstil firmasının deposunda yangın

İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürüyor

18 Kasım 2022 00:20

Deri Karma Organize Sanayi Bölgesinde bir tekstil girmasının deposunda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Uşak- Denizli karayolu üzerindeki Deri Karma Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasının deposunda yangın çıktı. Depodaki ürünlerin yanıcı özelliği ve rüzgârın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü. Metrelerce yükselen alevleri görenler 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Uşak'ta tekstil deposunda çıkan yangına müdahale ediliyor. 


Uşak’ta tekstil firmasının deposunda yangın: İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürüyor 

Olay yerine gelen Vali Turan Ergün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz ve Uşak Belediyesi İtfaiyesi Müdürü Kudret Aydın'dan bilgi aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, Depoda elyaf ağırlıklı tekstil ürününün bulunduğunu belirterek, "Yanan kısım depo kısmı. Allah'tan içeride kimse yoktu. Çalışan da yoktu. Herhangi bir can kaybı yok. Tek sevinç noktamız can kaybının olmaması. O teselli kaynağımız. Şu anda yangın devam ediyor. 20'ye yakın itfaiye aracı, arazöz müdahale ediyor. Biraz rüzgar da var. Rüzgar da körüklüyor. Yangını kontrol altına almak için uğraşıyoruz. Özellikle maddelerin yanıcı olması işimizi zorlaştırıyor. Müdahale yapılıyor şu anda" diye konuştu. 

Yangının depoların iç kısmında devam ettiğini anlatan Vali Ergün, "Yangın her taraftan kontrol altında ama dış kontrol. İçeride tabii elyaf olduğu için bir de çatılar da kapalı olduğu için arkalardan açarak müdahale ediyorlar. Oradan da müdahale zor. Ama şu an gördüğümüz kadarıyla yangının etrafta herhangi bir yere sıçrama riski yok" dedi. 

(İHA-AA)