Dünya

Ünlü yazar JK Rowling, Lordlar Kamarası'nın soyluluk unvanı teklifini ikinci kez reddettiğini açıkladı

Üçüncü teklifin gelmesi halinde onu da reddedeceğini belirtti

21 Ekim 2024 15:12

T24 Dış Haberler

Ünlü yazar J.K. Rowling, Lordlar Kamarası'nda kendisine teklif edilen "soyluluk" teklifini ikinci kez reddettiğini ve üçüncü teklifin gelmesi halinde onu da reddedeceğini açıkladı.

Yazarın açıklamaları, Muhafazakar Parti'nin lider adayı Kemi Badenoch'un, Rowling'e cinsiyet konusundaki duruşundan dolayı soyluluk unvanı vereceğini söylemesinin ardından geldi. 

Eleştirmenler, bu pozisyonu transfobik olarak nitelendirmişti.

Harry Potter yazarı, X adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisine "bir kez İşçi Partisi, bir kez de Muhafazakar Parti döneminde" soyluluk unvanı teklif edildiğini, üçüncü kez teklif edilse bile "kabul etmeyeceğini" söyledi.

Badenoch, Talk TV'ye verdiği röportajda Rowling'i överek, her ikisinin de kadınlığın ve kadınların korunması gerektiğine inandığını ve cinsiyetlerin kişinin kendi belirledikleri cinsiyete değil, biyolojik cinsiyete dayanması gerektiğine inandığını söyledi.

Kuzey Batı Essex milletvekili Rowling hakkında şunları söyledi: "Kabul edip etmeyeceğini bilmiyorum ama ona kesinlikle bir soyluluk unvanı vermek isterdim" 

Yazarın Lordlar Kamarası'nda bir koltuk edinmesi halinde Barones Rowling unvanı alacağı, oturumlara Parlamento'nun ikinci meclisinin çalışmalarında söz sahibi olacağı, yasa tasarılarını değerlendireceği ve seçkin komitelere katılabileceği biliniyor.


Erdal Beşikçioğlu: Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceğiz; bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz