Gündem

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerin açılış tarihi hakkında detaylar

22 Temmuz 2022 11:26

Üniversitelerin ne zaman açılacağı merak edilmeye devam ediyor. Öğrenciler, üniversitelerin açılış tarihine yönelik aratmalar yapıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Buna göre, üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversite adayları, 27 Temmuz - 5 Ağustos arasında alınacak tercihlerin ardından sonuçları beklemeye başlayacak. Sonrasında boş kalan kontenjanlar için ''Ek Yerleştirme'' süreci başlayacak. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 22-26 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 13 Eylül itibarıyla üniversitelerin açılacağını bildirmişti. Alınan karara göre yeni akademik takvim, bu tarihte başladı.

2022-2023 eğitim yılının başlama tarihi ise henüz net değil. Bu konuda her üniversitenin açılış tarihleri, akademik takvimlerine göre farklılık gösterecek.

TIKLAYIN - LGS tercihleri başladı

TIKLAYIN - LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?