Dünya

Üniversitede öğrenciler aşırı sağcı Coulter'in konuşacağı binanın etrafını sardı: Eve gidin Naziler

22 Kasım 2019 08:17

T24 Dış haberler

ABD'deki California Üniversitesi'nin Berkeley kampüsünde yaklaşık bin öğrenci aşırı sağcı yorumcu Ann Coulter'in konuş yapmaya gelmesini protesto etti. Öğrenciler kol kola girerek insanların Coulter'in konuşma yapacağı binaya girmesini engelledi.

The Guardian'ın aktardığına göre öğrenci grubu, "Eve gidin Naziler", "Utanın" ve "İçeri girmiyorsunuz" şeklinde sloganlar attı. Protestocuların kurduğu çemberin arkasında yüzlerce polis de Coulter'in konuşmasını yapacağı binanın etrafında yoğun güvenlik eylemleri aldı.

Konuşmayı organize edene grup, protestolara rağmen Coulter'in göçmenlik karşıtı görüşlerini dinlemek için yüzlerce kişinin binaya girdiğini söyledi. Bazı kişilerin binaya girmek için protestocuların arasından geçtiği ve üzerinden tırmandığı görüldü.

KPIX TV'den bir gazetecinin aktardığına göre konuşma sırasında Coulter'e bağıran bir kişi kelepçelenip binadan dışarıya sürüklendi. Eylemcilerden altı veya yedi kişinin gözaltına alındığı, biri dışında hepsinin serbest bırakıldığı bildirildi.