Gündem

Üniversite öğrencisine taciz iddiası | Bakan Yerlikaya ve Bakan Göktaş açıkladı; "Güvenlik ve koruma tedbirleri alındı"

19 Ekim 2024 13:53

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla şantaj edildiğini ileri süren üniversite öğrencisi F.A'ya yönelik güvenlik ve koruma tedbirleri alındığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Konuyla ilgili iddiaların detaylı araştırılması devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"18.10.2024 günü sosyal medyadan yayın yapan F.A. isimli kızımızın Karabük ili Safranbolu ilçesinde olduğu tespit edilmiş 18.10.2024 günü gece saat 23.50 sıralarında kendisiyle irtibata geçilmiştir.

Karabük Valiliğimiz koordinesinde; Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte çalışılmış, kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır.

Kızımız devletimizin koruması altındadır. Soruşturma, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığımızca kızımızın adliyede "Adli Görüşme Odasında (AGO)" psikolog eşliğinde ifadesinin alınmasına başlanılmıştır."

"Süreci titizlikle takip ediyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise şu ifadeleri kullandı:

"18.10.2024 günü durumu sosyal medyaya yansıyan F.A. kızımız için, İçişleri Bakanlığımız ve ilgili birimlerle koordinasyon içerisinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerekli çalışmalar hızla yürütülmektedir. Kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır.

Kızımızın uygun sosyal hizmet modellerimizden yararlanması için gerekli adımları atacağız. Süreci titizlikle takip ediyoruz."

Ne olmuştu?

F.A., Ordu Üniversitesi’nde eğitim gören 19 yaşındaki bir öğrenci olarak, tanıştığı kişiler tarafından cinsel istismara uğradığını ve kimlik bilgilerinin çalındığını belirterek, şantaj tehdidi altında olduğunu ifade ettiği bir video paylaşmıştı. Bu video, sosyal medyada geniş yankı uyandırarak yardım çağrısına dönüştü.

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN | Fatih Altaylı'ya konuşan AKP'li isim: Yenidoğan çetesi olayı, 2023'ten beri biliniyor; Kemal Memişoğlu, İl Sağlık Müdürü iken soruşturmayı savsakladı!

TIKLAYIN | "Yenidoğan" soruşturmasının kilit ismi konuştu: Skandal nasıl ortaya çıktı, polis ne zaman dahil oldu?

TIKLAYIN | İsrail Başbakanlık Ofisi doğruladı: Netanyahu'nun özel konutu, Hizbullah'ın İHA saldırısında hedef alındı

TIKLAYIN | Berk Oktay'dan Furkan Bölükbaşı'na "Atatürk" paylaşımı tepkisi: Bu pornocu müptezeli olmak için neyi bekliyorsunuz, ağzınla yüzünü yer değiştireceğim

TIKLAYIN | Vural Çelik'in ölüm nedeni belli oldu

TIKLAYIN | Dilan Polat "tahliye partisi" düzenledi, kardeşi Sıla Doğu ile sahnede öpüştü: Dudak dudağa dans ettiler

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Dün Instagram'da 2 saatte karşıma çıkan 4 şarlatan

TIKLAYIN | Real Madrid'in eski yıldızı, bebeğinin adını koluna dövme yaptırdıktan günler sonra babası olmadığını öğrendi

TIKLAYIN | Tamer Karadağlı iki sanatçıyı tehdit etti iddiası: Düzeninizi kurduğunuz anda sizi sürerim

TIKLAYIN | Meteoroloji'den 3 il için sarı kodlu uyarı: Kar geliyor!

TIKLAYIN | Yenidoğan çetesi, bebeğin cenazesini vermek için aileden para istemiş: 'Kimsesizler mezarlığına gömeriz'

TIKLAYIN | Ünlü isimler sosyal medyadan bir paylaşım için milyonlar kazanıyor

 

Erdal Beşikçioğlu: Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceğiz; bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz