Ekonomi

Unilever CEO'su Jope: Yüksek enflasyona göre iş yapmaya, Türkiye gibi ülkelerden alışığız

Jope, fiyat artışlarının devam edeceğini söyledi

19 Ocak 2023 09:30

Tüketici ürünleri devi Unilever CEO'su Alan Jope, Arjantin ve Türkiye gibi ülkelerde faaliyetleri sayesinde yüksek enflasyona göre iş yapmaya alışkın olduklarını belirtti.

Alan Jope, Dünya Ekonomik Forumu için bulunduğu Davos'ta CNBC'ye değerlendirmelerde bulundu. Jope, son 18 ayda, tarım ürünlerinden enerji ve lojistiğe kadar birçok kategoride girdi maliyetlerinde "olağanüstü" artışlar yaşandığını ifade etti.

Unilever CEO'su,  enflasyona dair "Şu anda pik enflasyona yakın olabiliriz ama fiyat artışlarında zirve henüz görülmedi" diyerek fiyat artışlarının devam edeceğini söyledi.

"Arjantin, Türkiye ve Güneydoğu Asya ülkeleri"

Jope, uzun süredir küresel çapta yüksek enflasyon görülmediği için şu anda iş yapan kimsenin bu durumu tecrübe etmediğini belirterek "Ama biz Arjantin, Türkiye ve Güneydoğu Asya ülkeleri gibi pazarlardaki faaliyetlerimiz nedeniyle yüksek enflasyona alışkınız" diye konuştu.

Jope, "Bu ülkelerdeki enflasyondan öğrendiğimiz, enflasyonun büyük bir kısmının zayıf para biriminden kaynaklandığıydı. Ancak, bu ülkeler şu anda, emtia fiyatlarındaki artış ve zayıf para biriminin oluşturduğu sonuçlarla mücadele ediyor" dedi.