Spor

Ünal Aysal'dan Süper Kupa tepkisi: Başkan olsam takımı sahaya çıkarmam

17 Aralık 2023 13:04

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında gerçekleşecek Süper Kupa finalinin Arabistan'da oynatılmasına tepki gösterdi. Aysal "Galatasaray Başkanı olsam Cumhuriyet’in 100. yılına yakışan duruşu sergileyip takımı sahaya çıkarmam." diye konuştu.

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa finali hakkında açıklamalarda bulundu.

"Takımı sahaya çıkarmazdım"

Sözcü'nün haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında gerçekleştirilecek organizasyonun Arabistan'da yapılmasına tepki gösteren Aysal,  "Süper Kupa finalinin bu özel senede Türkiye’de oynanması lazım. Anlaşma bile yapılmış olsa ya ertelenir ya da tazminatı ödenir. Başkanlar bir araya gelip çözüm bulmak zorunda. Suudi Arabistan ısrarı devam ederse ya bu sene oynanmaması ya da önümüzdeki seneye ertelenmesi lazım. Bu ikisi de olmuyorsa; Galatasaray Başkanı olsam Cumhuriyet’in 100. yılına yakışan duruşu sergileyip takımı sahaya çıkarmam." diye konuştu.

Süper Kupa finali ne zaman?

Süper Kupa finali, 29 Aralık 2023 Cuma TSİ 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacak