Politika

Ümit Özdağ: Meral Hanım, İyi bir siyasetçidir fakat bu yaptıklarını bilmeden yapmadı

Özdağ ve Akşener

03 Haziran 2024 08:08

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimdeki başarısızlığının ardından görevi devretmesine ilişkin olarak, "İyi bir siyasetçidir fakat bu yaptıklarını bilmeden yapmadı, bilerek yaptı. Bu sonucun doğacağını biliyordu. Ama neden böyle yaptığını bilmiyorum.” değerlendirmesini yaptı. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Özdağ, bir önceki dönem genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla imzaladıkları protokole ilişkin olarak, "Ben o konuşmanın içeriğiyle ilgili bazı şeyleri anlatmadım, anlatmayacağım da. Onlar benimle mezara gider" dedi. 

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Çok kötü düzenlenmiş bir iş gücü piyasası da var. İş dünyasının bu konudaki haklı ifadelerini biliyoruz. Bunu düzenlemenin yolu kontrolsüz göçle bunu yapmak değil. Bizim doktorlarımız, yazılım mühendislerimiz yurt dışına giderken kendi ana dilinde okuma yazma bilmeyen kitlelerle Türkiye’nin sanayisinin bir yere gitmesi mümkün değil. Dünya 4. Sanayi Devrimini yaşıyor. Bizim teknoparklara ihtiyacımız var. Bizim teknoparklarda Yüksek Teknoloji konusunda deneyimli donanımlı insanlara ihtiyacımız var. Yurt dışından Türkiye’ye gelen olsun. Ama gelen nükleer fizikçiler, yüksek kimya mühendisleri, fizik profesörleri gelsin.

"Seçmen politikası çöküyor"

Hatırlarsanız 1990’lı yıllarda Rusya’dan böyle bir akım olmuştu . Atatürk döneminde Almanya’dan çok güçlü göç olmuştu ve Türkiye’de üniversitelerin ayağa kalkmasında çok önemli katkıları oldu. Buna karşı değiliz. Ancak, iktidar yabancılardan seçmen oluşturma politikası izliyor. O da artık çöküyor. Bir de ülkeye çok zarar veriyor.”

“Erdoğan için ‘Rakibini kendisi seçer’ derler. Kendisine rakip olarak da Özgür Bey’i seçti anlaşılan. Özgür Beyin ön plana çıkması süreci başladı. Seçimlere çok var. Daha en az iki sene erken genel seçim olmaz. Konusu olmazsa 4 sene. Kim öle kim kala bakalım. Bütün bunlar Erdoğan’ın siyaseti iyi bildiğinin ve iyi yaptığının göstergesidir, dikkatli olmak lazım. Vatandaşlarımızın desteği yakınlaşması dışında hiçbir siyasi partiden bize yakınlaşalım çabası yok.”

"Meral Akşener bilerek yaptı"

“Meral Akşener önce Türk Milliyetçisi bazı isimlerin partiden ayrılmasını sağladıktan sonra benim ayrılmama giden süreci tetikledikten sonra aslında kendi akıbetini de belirlemiş oldu ve bu noktaya geldi. İYİ Parti’nin kurucular kurulunu oluşturan Meral hanım ve ben değişik şekillerde partimizi terk etmiş olduk. Akşener Türk Siyasetini iyi bilen insanlardan birisidir ve kendi ifadesiyle fikri takibi güçlüdür, insanlar arasındaki ilişkileri bilir, kişisel psikolojileri çok iyi bilir. İyi bir siyasetçidir fakat bu yaptıklarını bilmeden yapmadı, bilerek yaptı. Bu sonucun doğacağını biliyordu. Ama neden böyle yaptığını bilmiyorum.”

Kılıçdaroğlu ile protokol

“Ben aramızdaki konuşmayı değil, yazılı belgeyi anlattım. Seçmen olarak Zafer Partisi’ne oy verdiniz, bilmek istemez misiniz? Ben o konuşmanın içeriğiyle ilgili bazı şeyleri anlatmadım, anlatmayacağım da. Onlar benimle mezara gider.”

Röportajın tamamını okumak için tıklayın


TIKLAYIN - Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları protokolü açıkladı