Gündem

Ümit Özdağ'dan, "Kadına şiddet, çocuk istismarı siyasetin konusu değildir" diyen Bakan Yanık'a tepki: Neyin konusuymuş, söyleyin de öğrenelim!

09 Aralık 2022 12:37

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın “Kadına şiddet, çocuk istismarı siyasetin konusu değildir” ifadesine tepki gösterdi. Özdağ, "Neyin konusuymuş, söyleyin de öğrenelim. Sizin amacınız dayak ve tecavüzün konuşulmaması" dedi.

Yanık, A Haber'e yaptığı açıklamada İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in  6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi dini nikâhla evlendirdiği, kızın küçük yaşlardan itibaren istismara uğradığı iddiasıyla ilgili  açılaya  davaya müdahil olduklarını hatırlatarak, mağdura gereken desteğin sağlanacağını belirtmişti. Yanık, programda, "Kadına şiddet, çocuk istismarı siyasetin konusu değildir. Siyaset üretilecek konular değildir. İnsani ve maalesef her zeminde karşılaşılabilecek meseleler" demişti.

Özdağ, sosyal medya hesabı tkwitter’dan Bakan Yanık’ın bu sözlerini eleştirdi. Özdağ, “Neyin konusuymuş sayın bakan. Söyleyin de öğrenelim. Sizin amacınız dayak ve tecavüzün konuşulmaması. Konuşacağız, haykıracağız, kadınlarımızı ve çocuklarımızı savunacağız” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Bakan Yanık'tan Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı hakkında açıklama