Seçim 2023

Ümit Özdağ’dan “İnce” yorumu: FETÖ’nün üçüncü operasyonu, çekilmemeliydi, Sinan Oğan çekilmeyecek

11 Mayıs 2023 16:37

ATA İttifakı’nda yer alan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini, “FETÖ operasyonu, çekilmemeliydi” sözleriyle yorumladı. Özdağ, Sinan Oğan’ın ise adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

İnce’nin açıklamalarının ardından T24’ün sorusunu yanıtlayan Özdağ, İnce’ye yönelik süreci, “FETÖ’nün, bugüne kadar siyaseti şekillendirdiği üçüncü operasyon” sözleriyle değerlendirdi. İnce için, “Bence çekilmemeliydi” diyen Özdağ, Oğan’ın adaylıktan çekilip çekilmeyeceği ile ilgili soruya, “Böyle bir şey söz konusu değil” yanıtını verdi.

Özdağ, Millet İttifakı’ndan İnce’ye baskı yapıldığı iddialarının hatırlatılarak, kendilerine yönelik bir baskı olup olmadığı sorusu üzerine de, “Millet İttifakı, Muharrem İnce’ye baskı yapabilir ben onu bilmem ama Zafer Partisi’ne ve cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan’a kim nasıl baskı yapabilir, böyle bir şey mümkün değil. Millet İttifakı eğer gücü yetiyorsa kendi başlarına seçimi kazansın” dedi.