Gündem

"Uluslararası Gün" kutlamasının organizatörü Türkmen öğrenci: 12 senedir böyle bir ırkçılık hiç görmemiştim

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde yapılan International Day şöleninde birçok farklı ülkeden katılım gerçekleşti; her milletin yöresel danslarını sergilediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu

26 Mayıs 2022 10:50

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Bahçeşehir Üniversitesi'nde uluslararası öğrenciler için düzenlenen "International Day"de (Uluslararası Gün) çekilen görüntülere sosyal medyadan gelen tepkiler için "Başta sosyal medya olmak üzere dört bir taraftan kötülük bombardımanı altındayız ama bu öyle sıradan bir kötülüğe işaret etmiyor. Burada çok derin bir nefret, dehşet derecede bir barbarlık kokusu var" dedi.

Alçı, 24 Mayıs Bahçeşehir International Day kutlamalarında organizatör olan Irak Türkmeni öğrenci temsilcisi Haydar Abdullah ile görüşmesine de yer verdi. 

Alçı'nın aktardığına göre Abdullah şunları söyledi:

"Ben 12 senedir Türkiye’de yaşıyorum. Hiçbir zaman bu kadar ırkçılık görmedim. Twitter'da videoyu paylaşıp Suriye bayrağı koymuşlar. Halbuki bizim kaldırdığımız bayrak Irak bayrağı. Yanında da Filistin bayrağı vardı. Ben Irak Türkmeniyim, mühendislik mezunuyum. Biz kimsenin bayrağına, vatanına, şehidine saygısızlık yapmayız. Irak dünyada en çok şehit vermiş ülke. Bizim için şehitler kutsaldır. Ama bize çok iftira atılıyor, saygısızlık yapılıyor. Çok üzülüyor ve korkuyoruz. Göz göre göre ırkçılık yapılıyor. Biz neredeyse aynı vatan, aynı kültüre sahibiz. Biz Türkmenler de, Kürtler de Araplar da öyle. Yemeklerimiz, konuşma tarzımız, yaşam biçimimiz çok benziyor. Ülkelerimizde aynı ezan okunuyor. Atatürk zamanında Iraklıların ne kadar sevildiğini herkes bilir. Biraz araştırsınlar. Benim büyük büyük dedem ailesini, evini bırakıp Çanakkale Savaşı'nda Osmanlı için savaşmaya gelmiş. Ben Türkiye’de yaşayan bir Iraklı olarak bu yazılanlardan utanıyorum."