Dünya

Ulusal Birlik Partisi'nin eski lideri aşırı sağcı Le Pen: Başbakan olması halinde Bardella'ya saygı duyacağım, biz yönetmek istiyoruz

Le Pen, "Ben milletvekili grubunun başında olacağım" dedi

02 Temmuz 2024 11:15

T24 Dış Haberler

Fransa'daki erken seçimlerde yüzde 33 oy oranıyla birinci parti olan aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin eski lideri ve Fransa aşırı sağının öne çıkan isimlerinden Marine Le Pen, başbakan olması halinde parti lideri Jordan Bardella'nın rolüne saygı duyacağını ve kendisinin hükümetin bir parçası olmak istemeyeceğini söyledi.

Ulusal Birlik Partisi'nin Meclis'te çoğunluğu elde edememesi halinde hükümet kurma girişiminde bulunup bulunmayacağı sorusuna Le Pen, çoğunluğa ihtiyaç duyulacağını savundu; "Harekete geçemediğimiz takdirde hükümete gitmeyi kabul edemeyeceğimiz açıktır" dedi.

"Biz yönetmek istiyoruz" diyen Le Pen, ayrıca hükümette yer almayacağını ve ulusal meclis başkanı olmayacağını söyledi.

Le Pen, "Ben milletvekili grubunun başında olacağım" dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın kurduğu yeni Avrupa siyasi grubuna katılıp katılmayacağı sorusuna somut bir yanıt vermeyen Le Pen, bunun yerine partinin Fransa seçimlerinden sonra masada ne olduğuna bakacağını söyledi. "Ülkenin geleceği için çok önemli olan bir seçime odaklanmış durumdayız" dedi.