Gündem

Ülkü Ocakları'ndan, "Ülkü Ocakları kampında silahlı eğitim yapıldı" haberi nedeniyle BirGün'e tekzip

"Mesnetsiz haberi yayınlayan mecraların tamamının kamuoyu önünde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfından özür dilemesi gerekmektedir"

15 Ekim 2024 07:36

T24 Haber Merkezi

Ülkü Ocakları, BirGün gazetesinin "Ülkü Ocakları kampında silahlı eğitim yapıldı" başlıklı haberine itiraz ederek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti ve tekzip metni yayımlattı.

Sakarya Ülkü Ocakları'nın yaz kampında gerçek silahlarla eğitim verildiği iddiası, gençlerin boya kapsülü fırlatan airsoft silahlarıyla çekilmiş bir fotoğrafın sosyal medyada yayılmasıyla gündeme geldi.

"Ülkü Ocakları kampında silahlı eğitim yapıldı" başlığı altında yayınlanan haber, çeşitli platformlarda geniş yankı buldu ve büyük tepkilere neden oldu. Ancak yapılan incelemeler ve Sakarya Ülkü Ocakları'nın açıklamalarına göre, iddiaların odağındaki silahların oyun için kullanılan airsoft silahları olduğu ve etkinliğin Karasu'da bir paintball sahasında eğlence amaçlı gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ve ilgili yöneticilerin sosyal medyada yaptıkları açıklamalarla haberin yanlış olduğunu belirtmeleri üzerine, haberin yayınlandığı BirGün okurlarından özür dileyerek haberi geri çekti.

Bugün ise BirGün'de "Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vekili Av. Ahmet Baki İmam" imzalı tekzip yayınlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birgün Gazetesinin birgun.net uzantılı haber sayfasında ve BirGun_Gazetesi kullanıcı isimli X sosyal medya hesabında 21.08.2024 tarihinde “Ülkü Ocakları kampında silahlı eğitim yapıldı!" başlıklı haber yayımlanmıştır. Söz konusu haber başlığı ve içeriği gerçeği yansıtmamakta olup müvekkil vakfın kişilik haklarına saldırı teşkil etmektedir.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, elli yılı aşkın köklü geçmişiyle yarının müreffeh Türkiye'sini oluşturmayı misyon edinmiş bir vakıftır. Bu kapsamda Ülkü Ocakları, sporun her alanında olduğu gibi Airsoft, Paintball ve sair atıcılık sporlarında da zeki, çevik ve ahlaklı; her biri Türk milletinin birer gururu olmak yolunda çabalayan geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirme gayretine devam edecektir.

Bu doğrultuda Birgün Gazetesinin ve mesnetsiz haberi yayınlayan mecraların tamamının, gerçeğe aykırı ve kişilik haklarına saldırı teşkil eden haberi sebebiyle kamuoyu önünde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfından özür dilemesi gerekmektedir.

Ülkü Ocaklarının çalışmalarını karalama kampanyaları ile sekteye uğratmak isteyen her türlü kişi ve mecradan da hukuk zemininde hesabının sorulacağı kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI Vekili
Av. Ahmet Baki İMAM"