Dünya

Ukraynalı anne, 10 aylık oğlunu kucağında tutarken diri diri yanarak can verdi

Yanarak can veren annenin Harkov bölge savcısı Olga Putyatina olduğu belirlendi

11 Şubat 2024 13:06

T24 Dış Haberler

Ukraynalı bir anne, Rus insansız hava araçlarının saldırısının Harkov'da bir "ateş nehri" yaratmasının ardından oğlunu kucağında tutarken diri diri yandı.

35 yaşındaki Olga Putyatina ve 10 aylık çocuğu, çıkan yangınlarda ölen ve en az 15 evin yıkıldığı yedi kişi arasındaydı. Ukrayna'nın Harkov kentinde bir benzin istasyonunun Rus insansız hava araçları tarafından vurulmasının ardından, Ukrayna'nın ikinci büyük şehrinde kıyamete benzer bir katliam meydana geldi. 

Rusya'nın konuşlandırdığı İran tasarımı insansız hava araçlarının da dahil olduğu saldırılarda 57 kişi yaralandı. 

Müfettiş Serhiy Bolvinov tarafından yapılan açıklamada, iki yetişkin ve üç çocuktan oluşan bir ailenin "benzin istasyonundan kendi evlerine sıçrayan yangın nedeniyle evlerinde rehin tutulduğunu" söyledi.

Bolvinov, "Babanın cesedi evin koridorunda, anne ve çocuklarınınki ise banyoda bulundu" dedi.

Kurbanların yakınlarından kimliklerinin belirlenmesine yardımcı olması için DNA örnekleri istendi. Doğum izninde olan Harkov bölge savcısı Olga Putyanita ve üç çocuğunun evlerinin banyosunda öldüğü doğrulandı.

Olga'nın en küçük bebeği Pavlo'yu kucağında tuttuğu ve yedi yaşındaki diğer çocuğu Oleksiy ile üç yaşındaki Mykhailo'yu korumaya çalıştığı anlaşıldı. 

Bolvinov şunları söyledi: "Yanma sıcaklığı o kadar yüksekti ki bebeğin kemikleri ve vücudu neredeyse küle dönüştü. Annenin çocuklarını tuttuğunu, kucakladığını ve göğsüne bastırdığını varsayıyoruz"