Dünya

Ukrayna, Rus çıkarma gemisi Caesar Kunikov'u Kırım açıklarında imha ettiğini söyledi

14 Şubat 2024 12:55

T24 Dış Haberler

Ukrayna silahlı kuvvetleri, büyük bir Rus amfibi gemisi olan Caesar Kunikov'u Rus işgali altındaki Kırım açıklarında batırdığını açıkladı. 

Ukrayna İstihbarat Ana Müdürlüğü, gemiyi vuran Magura V5 deniz insansız hava araçlarına ait olduğunu söylediği bir video yayınladı.

Geçtiğimiz hafta başkomutanlığa atanan Orgeneral Oleksandr Syrskyi, Rus füze saldırısının doğudaki Selydove kasabasında üç kişinin ölümüne yol açtığının duyurulmasının ardından cephe hattını ziyaret etti.

Rus donanmasından Caesar Kunikov'un Karadeniz'de batırıldığına dair henüz bir doğrulama gelmedi, sadece altı Ukrayna insansız hava aracının imha edildiği bildirildi. BBC, Ukrayna'nın saldırısını doğruladı.

Ukrayna istihbarat müdürlüğü Telegram'da "Caesar Kunikov'un iskele tarafında kritik delikler oluştu ve batmaya başladı" dedi ve geminin "Grup 13" adlı bir birim tarafından Ukrayna karasularında imha edildiğini belirtti. 

Caesar Kunikov'un geçmişi Sovyet döneminin sonuna kadar uzanıyor. Eğer battığı doğrulanırsa, bu ay Karadeniz'de gerçekleştirilen ikinci başarılı saldırı olmuş olacağı öne sürüldü. Ivanovets adlı küçük bir savaş gemisi yaklaşık iki hafta önce özel bir operasyonda insansız hava araçları tarafından vuruldu.