Dünya

Ukrayna First Lady'si Zelenska: Rusya'nın başlattığı savaş nedeniyle 9 yaşındaki oğlum asker olmak istiyor

Zelenska, ABD Kongresi'ne yaptığı konuşmada silah desteği talebinde bulundu

21 Temmuz 2022 12:04

T24 Dış Haberler

ABD ziyaretinde bulunan Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska, Rusya’nın başlattığı savaş nedeniyle 9 yaşındaki oğlunun “asker olmak istediğini” anlattı. 

NBC kanalında söyleşiye katılan Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’da başlattığı savaşın aile hayatlarını nasıl etkilediğinden bahsetti.

Zelenska, 9 yaşındaki oğulları Kyrylo’nun savaştan önce dans ve müzikle ilgilendiğini, İngilizce öğrendiğini söyleyerek “Rusya’nın işgalinden bu yana tabii ki asker olmak istiyor. Onu artık sanat alanına çekemiyorum” dedi. Zelenska, “Oğlumun çocukluğunu geri almasını istiyorum” dedi.

Zelenska, ABD ziyareti sırasında Kongre’de bir oturuma katılarak 15 dakikalık bir konuşma da gerçekleştirdi. Ukrayna First Lady’si yaptığı konuşmada savaşta öldürülen ve yaralanan Ukraynalı çocuklardan bahsetti. 

ABD Kongresi’ne Ukrayna için daha fazla silah ve hava savunma sistemi çağrısında bulunan Zelenska, “Silah talep ediyorum. Başkasının topraklarında savaş başlatmak için değil, birilerinin vatanını koruması için kullanılan silahlar” dedi.

ABD, şu ana kadar Ukrayna’ya Rusya’nın başlattığı savaşa karşı destek olarak 8 milyar dolar destekte bulundu.