Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Antalya'da Lavrov'un burnuna yumruk atmak istedim

Bakan Kuleba, "En zor görüşmeler, gidip karşınızdakinin burnuna yumruk atmak istediğiniz ama bunu gerçekten yapamadığınız görüşmelerdir" dedi

16 Ocak 2024 12:41

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba, Rusya'nın Ukrayna işgalinin ilk döneminde Antalya'da bir araya geldiklerinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'a yumruk atmak istediğini söyledi. 

Independent Türkçe'nin aktardığına göre; Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Ukraynalı bir video blogger'a röportaj verdi. Bakan Kuleba, "En zor görüşmeler, gidip karşınızdakinin burnuna yumruk atmak istediğiniz ama bunu gerçekten yapamadığınız görüşmelerdir. Bunun iki ya da üç kez yaşandığını söyleyebilirim. Bunlardan biri Lavrov'la 2022 baharında Antalya'daydı" dedi. 

Ukraynalı ve Rus bakanlardan oluşan heyetler, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya asker göndermesinden kısa süre sonra birkaç tur görüşme gerçekleştirmişti. İlk görüşmeler Ukrayna'nın Belarus sınırı yakınlarında gerçekleştirilmiş, daha sonra Türkiye'de de bir tur görüşme yapılmıştı.

O dönemde Kuleba, Türkiye'deki görüşmeleri "zor" diye nitelemiş, müzakerecilerin ateşkes ve insani yardım koridorlarının düzenlenmesi konularını görüştüklerini açıklamıştı.