Dünya

Ukrayna, bayrağını Rusya'nın çekildiği Yılan Adası'na dikmeye hazırlanıyor

05 Temmuz 2022 07:30

T24 Dış Haberler

Ukrayna ordusu, Rus güçlerinin geri çekilmesiyle kontrolünü geri aldığı Yılan Adası'na Ukrayna bayrağını çekmeye hazırlanıyor. 

Ukrayna'nın güney askeri komutasının sözcülerinden Natalia Humeniuk, "Askeri operasyon noktalandı ve Yılan Adası bize döndü" dedi.

Ukrayna ordusu pazartesi günü uluslara bayrağın adaya döndürüldüğünü açıkladı ancak medya göndere çekilip çekilmediğiyle ilgili kafa karışıklığı yaşadı.

Ordu, daha sonra bir açıklamada daha yayınlayarak Ukrayna bayrağının adaya helikopterle götürüldüğünü ve askerler gelir gelmez göndere çekileceğini söyledi. 

Bayrağın henüz adada dalgalanmamasıyla ilgili olarak CNN'e yaptığı açıklamada Humeniuk, "Kimse adaya çıkmadı. Bayrak kendisini mi asacak? Kimse medyaya poz vereceğiz diye kendini riske atamaz" dedi.

Geçen hafta Rusya Savunma Bakanlığı, bir 'iyi niyet göstergesi' olarak Rus güçlerinin Karadeniz'deki Ukrayna'ya ait Yılan Adası'ndan çekildiğini açıkladı. 

Yılan adası, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ilk gününde düşmüş; Ukraynalı askerlerin adayı teslim etmemek için direnmesiyle tüm dünyada manşet olmuştu.