Spor

Uğur Meleke: Sayın Jesus; iki bin yıl önce yeryüzüne adaşınız inmişti, bu sene de Türk futboluna siz indiniz adeta!

"Ülke futbolunun en büyük sorunlarından birinin daha altını çizdiniz, lütfen çözüm yolunu da siz önerin"

09 Kasım 2022 09:02

Spor Arena yazarı Uğur Meleke, Jorge Jesus'un Sivasspor maçının ardından yaptığı “Hakemler her yere düşene faul çalıyor” açıklamasıyla ilgili "Sayın Jesus... İki bin yıl önce yeryüzüne adaşınız inmişti, bu sene de Türk futboluna siz indiniz adeta! Ülke futbolunun en büyük sorunlarından birinin daha altını çizdiniz, lütfen çözüm yolunu da siz önerin" ifadelerini kullandı.

Spor yazarı Uğur Meleke, haftanın öne çıkan konularını Spor Arena'da değerlendirdi. Jorge Jesus'un hakem yönetimiyle ilgili açıklamaları hakkında konuşan Meleke, şunları kaydetti:

"Sayın Jesus... İki bin yıl önce yeryüzüne adaşınız inmişti, bu sene de Türk futboluna siz indiniz adeta! Ülke futbolunun en büyük sorunlarından birinin daha altını çizdiniz, lütfen çözüm yolunu da siz önerin. Por favor, senhor Jesus! Çünkü siz söylerseniz hayata geçme ihtimali bin kat artacaktır. Ülke futbolunun bu devasa sorununun basit bir çözümü var: “Yere düşüp doğal bir biçimde kalkmayan oyuncu kenara gitsin. Ve bir sonraki düdüğe kadar oyuna dahil olamasın.”

Jesus ne demişti?

“İlk yarı 45+5 dakika oynandı, topun oyunda olduğu süre 21 dakikaydı. Maç gerek faullerle, gerek kale atışlarıyla çok fazla durdu. Fenerbahçe’nin bu şekil ofansif temposu kırılmış oldu, maç gerildi. Rakibimizin hocası tecrübeli. Fenerbahçe’nin temposunu nasıl kıracağını iyi biliyordu. Son 6 maçta onlara karşı kazanamamıştık. Onların belirlemiş olduğu strateji buydu. İşler ikinci yarı daha zorlaşacak derken 1 kişi eksik oynamamıza rağmen kolaylaştı. Çok fazla faul olmasını durduracak gücümüz yok. Hakemler, teknik ve disiplini yönetebilmeyi bilmeli. Her düşene faul çalmamalı hem Fenerbahçe hem Sivasspor için”