Gündem

Ufuk Uras: 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi'ne oy verdim

Uras, AKP'den istifa eden ve yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu ile 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu

04 Ekim 2019 12:14

Eski İstanbul milletvekili Ufuk Uras, 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’ne, 23 Haziran'da ise CHP'ye oy verdiğini açıkladı. Eski Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Babıali TV’de canlı yayınında gündeme dair gelişmeleri yorumladı.

 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’ne oy verdiğini söyleyen Uras, “Saadet Partisi’nin muhalefet cephesi içerisinde özellikle Temel Bey’in siyaset hattının çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu mütedeyyin seküler buluşmayı sağlaması kıymetli” dedi.

 Uras, Saadet Partisi geleneğinin kıymetli olduğunu belirtti. Uras, “AK Parti’nin bu kadar kutuplaştırıcı siyaseti karşısında Saadet Partisi’nin de CHP’nin de kamuoyunu sağduyuya çağırmasının bir karşılığının olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 Davutoğlu ile 3 saat görüşmüştü

AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarına başlayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile 3 saatlik bir görüşmede kendisine yeni partiye katılma çağrısı yapılmadığını dile getirmişti.