Spor

UFC dövüşçüsü McGregor kariyerine son verdi

Geçtiğimiz ekim ayında McGregor, olaylı karşılaşmada Nurmagomedov'a mağlup olmuştu

26 Mart 2019 13:03

Daha önce de genç yaşta emekli olmaya karar veren Dünyaca ünlü İrlandalı karma dövüş (MMA) sporcusu Conor McGregor kariyerine son verdiğini açıkladı.

Sputnik'in aktardığına göre UFC yıldızı Conor McGregor, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Bugün resmi olarak Karma Dövüş Sanatları' olarak bilinen spordan emekli olmaya karar verdim" dedi.

​İrlandalı dövüşçü neden bu yönde bir karar aldığını açıklamadı.

30 yaşındaki McGregor, Nisan 2016'da da Twitter üzerinden genç yaşta emekli olmaya karar verdiğini açıklamıştı ancak organizatörler tarafından Nate Diaz'la daha önce planlanan maça çıkma zorunluluğu tartışmaları başlattığından dolayı kararını değiştirmişti.

Olaylı maçtan mağlup çıkmıştı

Geçtiğimiz ekim ayında McGregor, Dağıstanlı dövüşçü Khabib Nurmagomedov'a mağlup olmuştu. Mücadelenin bitmesiyle birlikte iki dövüşçü ve antrenörler arasında arbede yaşanmıştı. Karşılaşmanın ardından Nurmagomedov, Conor McGregor'un kendisine, dinine, ülkesine ve ailesine hakaret ettiğini söylemişti. McGregor daha sonra Khabib Nurmagomedov'a rövanş teklifinde bulunmuş fakat Nurmagomedov bu teklifi geri çevirmişti.